News

Minister naar de campus

Ingrid van Engelshoven, de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bezoekt op 19 februari de UT. De rondleiding over de campus is onderdeel van haar werkbezoek aan de regio Twente.

News

Borrelen in het scheikundegebouw

In The Gallery vindt 23 maart ‘VRIJ, de gekste vrijdagmiddagborrel van Nederland’ plaats. De organisatie verwacht 2500 borrelaars in het voormalig scheikundegebouw en is daarmee al uitverkocht.

News

Roomspot: ‘Woningaanbod op één plek’

Een compleet overzicht van beschikbare woningen voor studenten en jongeren in Enschede en omgeving. Dat is het idee achter Roomspot, een website die sinds vandaag online staat.

News

DUO mag in reisgegevens snuffelen

In de strijd tegen fraude met de basisbeurs mag de Dienst Uitvoering Onderwijs de reisgegevens van studenten bekijken. Dat schendt weliswaar hun privacy, maar dat mag best, oordeelt de rechter in hoger beroep.

News

Tafeltennissers Thibats naar EU Games

Een herenteam van de Drienerlose tafeltennisvereniging Thibats doet komende zomer mee aan de EU Games in Portugal. Het toernooi wordt om het jaar georganiseerd. Verdeeld over dertien sporten doen er zo’n 4000 studenten van verschillende Europese universiteiten aan mee.

News

‘Die ov-boetes hoeven toch niet?’

Studenten betalen tientallen miljoen euro’s aan ov-boetes omdat ze hun studentenreisrecht te laat stopzetten. De Tweede Kamer blijft het vreemd vinden dat daar voorlopig nog geen einde aan komt.

News

Artsen trainen skills op levensechte pop

We hebben allemaal wel eens van een vliegtuigsimulator gehoord. Maar ook artsen trainen hun skills met speciaal ontworpen simulatoren. Hoe dat precies werkt, stond donderdagavond centraal bij het eerste Science Café van het voorjaarsseizoen.

News

Kabinet zet vaart achter halvering collegegeld eerstejaars

Het kabinet wil zo snel mogelijk regelen dat nieuwe eerstejaars bachelorstudenten 1.030 euro collegegeld gaan betalen in plaats van 2.060. Studenten van lerarenopleidingen krijgen die korting ook in hun tweede jaar.

News

Levende cellen ‘in-air’ printen

UT-onderzoekers kunnen met behulp van ‘in-air microfluidics’ structuren met daarin levende cellen printen. De technologie biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld beschadigd weefsel te repareren. Ze presenteerden hun vindingen in het tijdschrift Science Advances.

News

‘In academia it’s business first and people later’

The whole world seems to be engaged in the #MeToo movement and the University of Twente is no exception. Today, the Female Faculty Network (FFNT) organized the first lunch discussion of their series ‘#MeToo in Academia’.

News

Winter Kick-In: 181 studenten doen mee

Aan de Winter Kick-In, bedoeld voor masterstudenten die in februari instromen, doen dit jaar 181 studenten mee. Dat zijn er 43 meer dan in 2017.

News

Verbouwen en verhuizen: de stand van zaken

De campus is volop in beweging. De Hogekamp en Technohal staan in de steigers. De dienst LISA verhuist van Citadel naar de Spiegel, om de komst van ITC mogelijk te maken. Met als gevolg een stoelendans in de Spiegel. De stand van zaken per gebouw.

Read more articles