News

Meer buitenlandse studenten naar universiteiten

De universiteiten zijn vorig jaar flink gegroeid: ze telden in september 11,2 procent meer eerstejaars in de bacheloropleidingen. Veel van deze nieuwe studenten komen uit het buitenland. De UT groeit met twee procent het minst hard van de Nederlandse universiteiten.

News

Beheer Classroom of the Future onder de loep

Er komt onderzoek naar het beheer van de Classroom of the Future, een collegezaal in gebouw The Gallery. De dienst LISA is nu beheerder. ‘Geen ideale situatie vanuit praktisch oogpunt’, stelt LISA-directeur Jan-Laurens Lasonder. Hij leidt het onderzoek naar alternatieve mogelijkheden.

News

SciSports reveals the best football line-up for this season

SciSports has entered the research-paper competition at the MIT Sloan Sports Analytics Conference, taking place in February 2018 in Boston, with a paper titled ‘Actions Speak Louder than Goals’. In this paper the company introduces an innovative football metric which evaluates any type of player action on the football pitch.

News

TU Eindhoven wordt Engelstalig

Als het aan het bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven ligt, wordt het Engels vanaf 2020 de officiële voertaal aan de universiteit. Andere universiteiten met veel internationale studenten en medewerkers houden het bij twee talen.

News

‘Engelstalige universiteit is een kwalitatieve keuze’

De UT kiest helemaal niet voor Engelstalig onderwijs om extra studenten te trekken, reageert collegevoorzitter Victor van der Chijs op uitspraken van minister Van Engelshoven (OCW). ‘Engelstaligheid is een kwalitatieve afweging; we bieden onze studenten een internationale leeromgeving’.

News

Van Engelshoven: Nederlandse studenten geen voorrang bij selectie

Moeten Nederlandse studenten voorrang krijgen bij opleidingen met een numerus fixus? Minister Van Engelshoven vindt van niet: ‘Dat is in strijd met de Europese wet.’

News

UT teams are fighting a drone battle!

Real-life RoboWars with drones. That is DroneClash, a drone fighting event taking place on the 13th of February at a former navy base in Katwijk, where teams will battle each other and try to ‘take down everything that flies and isn’t theirs’. Among them are two teams from the University of Twente.

News

Van Steen en Verdonschot nieuwe wd’s

Twee van de drie ‘onderzoeksinstituten nieuwe stijl’ hebben een nieuwe wetenschappelijk directeur. Hoogleraar Maarten van Steen krijgt de leiding over het Institute for Digital Society en deeltijdhoogleraar Nico Verdonschot komt aan het hoofd te staan van het TechMed Institute.

News

Burn-out? ‘Luister naar je hart’

Een driedubbele master, een bestuursjaar, en een druk sociaal leven. Voor veel jongeren heel normaal. Maar sociaal psycholoog en ervaringsdeskundige Nienke Thurlings, gisteravond te gast bij Studium Generale, is van mening dat we meer naar ons hart moeten luisteren en dat de snelheid omlaag kan. Want een burn-out ligt zo op de loer.

News

‘Wetenschappers zijn te braaf’

Wetenschappers hebben hun buik vol van de hoge werkdruk. Doe er dan wat aan, verzucht Marijtje Jongsma, die het ledenaantal van haar wetenschapsvakbond VAWO ziet teruglopen.

News

Slapen met ranzige vis: Delfts corps in fout bij ontgroening

De TU Delft tikt het studentencorps op de vingers vanwege een vernederende en medisch onverantwoorde ontgroening. De aspirant-leden moesten onder meer overnachten in een kamer ‘met een ranzige vis’.

News

Onderwijskwaliteit krijgt 2,8 miljoen extra

De UT verwacht vanaf dit kalenderjaar 2,8 miljoen euro extra beschikbaar te hebben voor verbetering van onderwijs. Het geld komt vrij door het afschaffen van de basisbeurs.

Read more articles