News

Stukafest met een Valentijnsausje

Een blinddate, zoete verrassingen, liefde en natuurlijk allerlei acts vullen de avond van Stukafest op dinsdag 13 februari. Achttien studentenhuizen in Enschede doen mee. Optredens lopen uiteen, van muziek tot spoken word.

News

CPB: verspilling in stormloop op onderzoeksbeurzen

De onderzoeksbeurzen van NWO zijn razend populair, maar veel wetenschappers vissen achter het net: slechts één op de vijf aanvragers sleept daadwerkelijk geld in de wacht. Dat kan beter, denkt het Centraal Planbureau.

News

Trots op recordaantal laureaten

Een recordaantal van 181 prijswinnaars – over het jaar 2017 - werd maandag geëerd door het college van bestuur tijdens een speciale laureatenborrel. Ze kwamen bij elkaar in de Agorazaal van de Vrijhof en werden daar toegesproken door de collegevoorzitter.

News

RUG herziet plannen voor campus in Yantai

Het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen gooit de handdoek in de ring. De universiteit gaat geen volledige opleidingen verzorgen in het Chinese Yantai.

News

Stop maar met Chinese campus, zegt Groningse universiteitsraad

Het hoge woord is eruit: een meerderheid van de Groningse universiteitsraad verzet zich tegen de plannen voor een campus in het Chinese Yantai.

News

Basisbeurs: wel fraude, geen boete

Met foto’s die ze van Facebook hadden geplukt, belden de controleurs van DUO bij de buren aan: woont deze studente naast u? Nee, zeiden ze. Toch krijgt ze geen boete voor fraude met de basisbeurs.

News

Giebels onderzoekt misstanden Defensie

Een onafhankelijke commissie onder leiding van Ellen Giebels, UT-hoogleraar Social Psychology of Conflict and Safety, onderzoekt de misstanden bij Defensie. Een van de aanleidingen is de misbruikzaak in de kazerne Schaarsbergen.

News

Bijbaan bindt IT-studenten aan Twente

Het bedrijfsleven, de hogere onderwijsinstellingen en de gemeente slaan de handen ineen om IT-talent voor de regio Enschede te behouden. Het consortium wil informaticastudenten al tijdens hun studie een bijbaan aanbieden om ze kennis te laten maken met regionale IT-bedrijven. Beloning: een marktconform salaris en volledige vergoeding van het collegegeld.

News

Nog geen uittocht topwetenschappers uit Nederland

Steeds meer Nederlandse wetenschappers vertrekken naar het buitenland, maar er komen ook steeds meer buitenlandse wetenschappers hierheen. Vooralsnog is er geen sprake van talentverlies, meent wetenschapsgenootschap KNAW.

News

Minister kritisch over Engels in hoger onderwijs

Soms kiezen opleidingen alleen maar voor Engelstalig onderwijs om extra studenten te trekken, vreest minister Van Engelshoven. Die neiging wil ze bestrijden, zei ze vrijdagmiddag na de ministerraad.

News

Opnieuw weinig gele kaarten voor opleidingen

Universiteiten en hogescholen hebben vorig jaar goed gepresteerd bij de onderwijskeuringen van accreditatieorganisatie NVAO. Bij de hogescholen kregen vijf opleidingen een onvoldoende, aan de universiteiten waren het er slechts twee.

News

'Vier "Westerdijk"-hoogleraren naar de UT'

Op de UT komen binnenkort vier vrouwelijke hoogleraren in het kader van de ‘Westerdijk Talentimpuls’ van het NWO, zo laat rector Thom Palstra weten. Deze hoogleraren staan los van het streefcijfer om 20 procent vrouwelijke hoogleraren in 2020 te hebben.

Read more articles