‘Jullie kunnen allemaal trots zijn’, sprak Victor van der Chijs de aanwezigen toe. ‘Het is de kern van ons beleid: speciale aandacht voor talent. De komende tijd willen we nog meer aandacht geven aan het ondersteunen van ons talent. Volgend jaar hoop ik dan ook op nog meer prijswinnaars.’
Wiskundeknobbel
Een van die prijswinnaars is Sven Dummer (20). Hij staat samen met zijn vader aan een tafeltje. Dummer studeert toegepaste wiskunde en won afgelopen jaar de aanmoedigingsprijs van 500 euro bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Dummer behaalde het hoogste cijfergemiddelde van zijn jaar. ‘Ik heb geen idee door wie ik ben opgegeven voor de prijs’, vertelt hij. ‘Ik kon vroeger altijd wel goed rekenen, maar op de middelbare school had ik het profiel economie en maatschappij. Met wiskunde B, dat wel.’ Zijn vader staat trots naast hem. Of hij ook een wiskundeknobbel heeft? Hij lacht. ‘Nee, dat heeft hij van zijn moeder.’
Groene jasjes
Verderop staan de roeiers van Euros. Ze zijn herkenbaar aan hun groene, besmeurde jasjes. Zowel de lichte acht bij de mannen als de vrouwen vier gingen tijdens de Heineken Roeivierkamp met goud naar huis. ‘Maar we bleven er wel nuchter onder’, roept een van de roeiers. Zijn bootgenoten lachen. ‘De wedstrijd was bij Nereus in Amsterdam’, vertelt Chris Lokin (26) van de lichte acht. ‘Dat zijn de meest extreme wedstrijdroeiers. Zij willen altijd een clean streak halen, oftewel: alle wedstrijden winnen.’ Maar de roeiers van Euros gooiden roet in het eten door ze in twee klassen te verslaan. ‘Na de winst mochten we op de bar om ons verenigingslid te zingen’, vertelt Helen Harmsen (23) van de vrouwen vier. ‘Het was hun verenigingsgebouw en wij stonden daar met onze groene jasjes. We werden bekogeld met bier en patat.’
Speciaalbier
Teun Evers (21) won samen met zijn studiegenoten de UT Entrepreneurial Challenge. Hij drinkt rustig een biertje aan een van de tafels. Niet geheel toevallig won hij eveneens met bier de UT Challenge. ‘Met ons bedrijf Hops en Grains willen we een brouwerij in de Bastille starten’, vertelt Evers. ‘Het idee is dat mensen hun eigen speciaalbier via onze site kunnen samenstellen.’ De campusbrouwers willen hun brouwerij openen in de voormalige mensa. ‘We zijn al rond met het Facilitair Bedrijf. Nu zijn we nog aan het testen op een studentenkamer. Maar twee grote ketels op zo’n klein kamertje, dat mag niet te lang duren.’
Uiteindelijk werd met de aanwezige laureaten, zo’n tachtig man, het glas geheven op de behaalde successen. Daarna werden de winnaars vereeuwigd op de traditionele groepsfoto.