News

Academici in de dop krijgen diploma van Pre-U

Veertig vwo-scholieren ontvangen op 1 februari hun diploma voor het Pre-U honoursprogramma. Pieter Boerman, directeur van Pre-U, is trots op deze eerste lichting ‘TOM-studenten avant la lettre’. ‘Hopelijk helpt deze ervaring bij hun studiekeuze.’

News

Meer vrouwen dan mannen toegelaten bij Oxford

Voor het eerst in de geschiedenis studeren er dit studiejaar meer vrouwen dan mannen aan de prestigieuze University of Oxford. En dat terwijl de universiteit al eeuwen te boek staat als een mannenbolwerk.

News

Student Union sluit contract met ABN AMRO

De Student Union (SU) gaat een verbintenis aan met ABN AMRO. De samenwerking met een grote bank levert flink wat voordelen op voor zowel de individuele student als de UT-vereniging, zegt Union-bestuurslid Stef Huttinga.

News

Verdeelde reacties op rapport Rekenkamer

De hogescholen en universiteiten hebben kritiek op het vandaag gepubliceerde onderzoek van de Rekenkamer, de huidige minister belooft beterschap en de studentenorganisaties zien hun twijfels bevestigd.

News

The ‘silent’ wind-tunnel gets a makeover

The aeroacoustic wind-tunnel in the Horst building just got a makeover, including bigger and better insulation in its acoustic lining.

News

UT opent Wearable Robotics Labs

Het Wearable Robotics Lab opende donderdagmiddag officieel haar deuren in de Horst. De faciliteit is een samenwerking tussen de UT en Roessingh R&D en moet de ontwikkeling van draagbare robots versnellen.

News

Rekenkamer: ‘Minister te rooskleurig over extra uitgaven’

Universiteiten en hogescholen zouden zeshonderd miljoen euro extra aan het onderwijs besteden, beloofden ze toen de basisbeurs werd afgeschaft. Dat is vermoedelijk niet gelukt, stelt de Algemene Rekenkamer. En de minister had het kunnen weten.

News

CBS: studeren of niet? Effect leenstelsel gering

Sinds de invoering van het leenstelsel beginnen iets minder havisten direct aan een hbo-opleiding, maar het inkomen van hun ouders speelt daarbij geen rol. Vwo’ers studeren juist iets vaker door. Ook gaan veel minder studenten op kamers.

News

Rathenau: Universiteiten offeren onderwijs voor onderzoek

Universiteiten moeten zo veel geld aan onderzoek besteden, dat er steeds minder voor onderwijs overblijft, constateert het Rathenau Instituut. Hoog tijd voor een stevige discussie over de financiering van universiteiten.

News

Absolutely Kingsnight op de campus

De UT geeft groen licht aan evenementorganisator Absolutely Fresh om tijdens Koningsnacht op 26 april een grootschalig dance event te houden op de campus. Meer dan 10 duizend bezoekers worden verwacht.

News

Persoonlijke gedichtjes in de bieb

Dichter Lars van der Werf uit Rotterdam zit vandaag in de Universiteitsbibliotheek ter gelegenheid van Gedichtendag. Hij schrijft van 15 tot 17 uur speciaal voor studenten en geliefden versjes op maat op zijn typemachine.

News

‘Now everyone sees we can’t move on without technology’

In the past couple of days, the University of Twente has hosted a meeting of the European Innovation Partnership (EIP) on Active and Healthy Ageing, which the UT is actively involved in. ‘This is the first time everyone within the partnership sees that we can’t go on without technology,’ says Professor Miriam Vollenbroek, the main organizer of the event.

Read more articles