• EN
  • NL
News

UT-student Anand Chowdhary in top 50 FD

Het kwam als een grote verrassing voor de twintigjarige UT-student Anand Chowdhary, toen hij zijn naam teruglas in Het Financieele Dagblad. De krant maakte de vijftig meest innovatieve, jonge ondernemers en professionals van Nederland bekend. Anand was een van hen. ‘Ik ben net een paar maanden in Nederland.’

  • EN
  • NL
News

UT student among the top 50 young entrepreneurs

It came as a big surprise to the twenty-year-old UT student Anand Chowdhary, when he saw his name in ‘Het Financieele Dagblad’. The Dutch newspaper announced the fifty most innovative young entrepreneurs and professionals in the Netherlands. Anand was one of them. ‘I've just been in the Netherlands for a few months.’

News

Eindhovens dispuut wilde vrouwen ‘ongevraagd betasten’ met carnaval

De wil van de vrouw doet er #nietoo, was dit jaar het carnavalsthema van een dispuut van het Eindhovens Studenten Corps. Dat komt de leden duur te staan: de universiteit schorst alle subsidies van de vereniging.

News

‘Ik stond juichend voor de televisie’

In een volle Agora-zaal gaf journalist Joris Luyendijk dinsdagavond de eerste lezing van het Studium Generale voorjaarsseizoen. Hoe kon Brexit gebeuren? Die vraag stond centraal in zijn verhaal. En wat nu? Volgens Luyendijk ziet het er slecht uit. ‘De Britten zijn op weg naar de afgrond.’

News

Weg vrij voor hoogleraar op basis van onderwijs

Onderwijsprestaties tellen mee in het carrièrepad naar een hoogleraarschap. De UT heeft hiervoor criteria opgesteld en wil dit kalenderjaar de eerste hoogleraren met onderwijsaccent aanstellen.

News

Van Engelshoven hekelt harde ontgroeningen

Het ligt voor de hand, maar ook zij moest het even zeggen: minister Van Engelshoven is tegen geweld en intimidatie bij de ontgroeningen van studentenverenigingen.

News

Kwart studenten naar buitenland

Bijna een kwart van de studenten gaat voor zijn opleiding naar het buitenland: studenten van universiteiten vrijwel even vaak als studenten van hogescholen. Hbo-studenten zien vaker op tegen de kosten.

News

Zorgen om inspraak op miljoenen van het leenstelsel

Universiteiten en hogescholen hebben beloofd dat hun studenten mogen meebeslissen over de besteding van de leenstelselmiljoenen. De SP vreest dat het stroef loopt, maar minister Van Engelshoven wacht nog even af.

News

Extra studiekosten: wat doet de Onderwijsinspectie eraan?

Van dure excursies tot een managementgame van 35 euro: veel studenten betalen ten onrechte extra geld voor hun onderwijs, waarschuwde het Interstedelijk Studenten Overleg. Maar de Onderwijsinspectie ziet hoegenaamd geen probleem.

News

Minister legt lat lager voor topsport-student

Minister Van Engelshoven wil het makkelijker maken om een studie met topsport te combineren: ze past de regels van het bindend studieadvies aan. Veel universiteiten en hogescholen liepen daar al op vooruit.

News

UT en Rode Kruis schenken leerstoel aan prinses Margriet

De UT en het Rode Kruis schenken prinses Margriet ter ere van haar 75e verjaardag een naar haar vernoemde leerstoel. Deze bijzondere leerstoel aan de faculteit ITC gaat zich richten op onderzoek naar het voorkomen van rampen en mensen weerbaarder maken.

News

Tonnen voor UT-onderzoek duurzame materialen

Onderzoeksfinancier NWO steekt enkele tonnen in UT-onderzoek naar duurzame materialen. Wetenschappers van de faculteit TNW krijgen zo’n 350 duizend euro om onderzoek te doen naar foto-elektrochemie.

News

Vastgoedbeheer universiteiten ‘kan beter’

De Algemene Rekenkamer is mild over het vastgoedmanagement van universiteiten. Het is ‘op orde’, ook bij de UT, al hebben sommige instellingen geen heldere strategie en mag er ook iets meer toezicht komen.

Read more articles