News

‘The study associations are leading by example’

The UT study associations handed over a manifest on internationalization to the UT executive board yesterday. Why and what do they hope to achieve? Xadya van Bruxvoort, board member of the Organization of Study Associations (OS) explains.

News

GoNano betrekt burgers bij nanotechnologie

De UT doet met negen andere partners mee aan het Europese onderzoeksproject GoNano, om nanotechnologie aan te laten sluiten op zorgen en behoeften vanuit de maatschappij. Het project is goed voor twee miljoen euro, waarvan ruim twee ton naar de UT gaat.

News

Boom op Logica-gebouw

De storm die vandaag over het land raasde, bereikte de campus rond het middaguur. Daar werd vergadergebouw Logica het zwaarst getroffen, omdat een boom op de ingang viel. Iedereen kon veilig het pand verlaten.

  • EN
  • NL
News

Studenten bieden CvB manifest aan

De UT-studieverenigingen boden vanmorgen het college van bestuur een manifest aan over internationalisering. De boodschap van dat document: ‘Er gebeurt veel, maar we zijn er nog niet.’

  • EN
  • NL
News

Study associations present manifest to executive board

The UT study associations handed over a signed ‘manifest’ on internationalization to UT chairman Victor van der Chijs, this morning. The shared message: ‘There’s a lot going on, but we’re not quite there yet.’

News

‘Mening uitdrukken in kunst verdient expositie’

Hoe maak je kunst van Europese richtlijnen voor water en energie? Daarover gaat de tentoonstelling Ninety Minutes die vanaf donderdag is te zien in de Vrijhof. Yonas Negash, student European Public Administration, is initiatiefnemer van de expositie.

News

'Gelukkig nieuwjaar, liefst zonder prestatieafspraken'

Op de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Hogescholen probeerde voorzitter Thom de Graaf zijn partijgenoot minister Ingrid van Engelshoven in zijn kamp te praten: weg met die controledrift in het hoger onderwijs. Maar of hij erin slaagde...?

News

Code rood op de campus

In verband met de storm raadt het CvB van de Universiteit Twente medewerkers en studenten die op de campus zijn aan, om daar te blijven. Studenten en medewerkers die momenteel thuis zijn, adviseren we om niet naar de campus te komen.

News

Blijf thuis, zegt ook de UT

Onderwijsinstellingen adviseren hun studenten binnen te blijven nu het KNMI code rood heeft afgekondigd wegens storm. De UT geeft hetzelfde advies. Nader bericht vanuit de UT volgt.

News

Minister gaat bsa niet afschaffen

Minister Van Engelshoven is niet van plan om het bindend studieadvies (bsa) uit de wet te schrappen, maar voelt er wel wat voor om de voorwaarden nog eens goed tegen het licht te houden.

News

‘Technisch bedrijfsleven moet tandje bijzetten’

Tekorten aan technici, overbevolkte TU’s? Minister Van Engelshoven vindt dat bedrijven kritischer naar hun eigen bijdrage moeten kijken. ‘Put your money where your mouth is.’

News

Promotierecht: ‘De lasten én de lusten’

De uitbreiding van het promotierecht (ius promovendi) naar universitair hoofddocenten (uhd) kan op instemming van de UT-gemeenschap rekenen, blijkt na een korte rondvraag. Wie de ‘lasten’ van een eigen onderzoeksprogramma draagt, mag daar ook de lusten van proeven, luidt de gedeelde opvatting.

News

TED talks over ‘bruggen bouwen’

Het thema van TEDxTwenteU is dit jaar building bridges. De organisatie ging gisteren alvast op zoek naar publiek en sprekers en deed dat onder andere in gebouw De Horst.

Read more articles