News

‘We worden weer een klassenmaatschappij’

Zelf ging hij rustig slapen op de avond van het Britse EU-referendum. Joris Luyendijk was ervan overtuigd dat alles bij het oude zou blijven. Niets is minder waar. Om uit zijn eigen bubbel te breken, schreef de journalist het boek ‘Kunnen we praten’. Dinsdag geeft hij bij Studium Generale een lezing over Brexit. Een voorproefje.

News

'Als het niet buiten kan, dan maar binnen'

Schaatsvereniging D.S.V. de Skeuvel houdt van maandag 26 februari tot donderdag 1 maart de eerste editie van de Enschedese Schaats4daagse. Een prima alternatief bij het ontbreken van natuurijs, vinden de schaatsers van de Skeuvel.

News

Op de bres voor Turkse wetenschappers

In het afgelopen half jaar heeft Turkije opnieuw ruim elfhonderd wetenschappers en studenten ontslagen of vervolgd, meldt Scholars at Risk. De internationale organisatie vraagt president Erdogan om zijn aanval op het vrije woord te staken.

News

UT-spin-off 20Face at CES, Las Vegas

Seven start-ups from Twente were selected to present their technologies in Las Vegas, last week. That is where the largest technology trade fair in the world, the Consumer Electronics Show (CES), took place. Among them, 20Face, a new UT spin-off which hopes to make facial recognition much more mainstream.

News

Minister huiverig voor selectie in hoger onderwijs

Sommige jongeren laten zich afschrikken als opleidingen hun studenten vooraf selecteren, vreest minister Van Engelshoven. Dat vraagt om actie, vindt ze.

News

Oud-rector Pieter Zandbergen overleden

Oud-rector Pieter Zandbergen is op 84-jarige leeftijd overleden. Zandbergen was onder meer UT-hoogleraar, rector van 1971 tot 1974 en in de jaren ’90 president van de KNAW.

News

‘Studenten hebben er jaren later nog wat aan’

De Bedrijvendagen Twente staan voor de deur. Volgens Margreet Morsink, secretaris van het bestuur, zitten er nieuwe elementen in het programma. ‘We wijken niet af van de weken waarin we de dagen organiseren, wel van de inhoud ervan.’

News

Bhv’ers ontvangen alarm via nieuwe app

Picasse is de nieuwe leverancier voor het (alarm)meldingssysteem van de bedrijfshulpverlening (bhv) en UT-beveiliging. De oproeptechniek gaat sinds vandaag via gsm en wifi en vervangt de piepers.

News

Breakfast, Board and Business with FFNT

Female Faculty Network Twente (FFNT) organized its annual New Year’s Breakfast today to reflect on FFNT activities held in 2017 and to present the network’s plans for the coming year.

News

Vooral Leidse student heeft zelden een auto

Er zijn nauwelijks Leidse studenten met een eigen auto: slechts drie procent heeft er een. Dat is in Rotterdam anders. Daar bezitten bijna drie keer zoveel studenten een auto: acht procent.

News

Groundhog Day voor de wetenschap?

In de strijd tegen slordige en frauduleuze wetenschap zouden onderzoekers veel vaker de experimenten van anderen moeten herhalen, staat in een nieuw advies van wetenschapsgenootschap KNAW. Ook als ze daar geen zin in hebben.

News

Promovendi vereeuwigd in zweetkamertje UT

De promovenduskamer van de UT – ook wel bekend als ‘zweetkamertje’- krijgt een eigen handtekeningenwand. CvB-lid Mirjam Bult en oud-rector Ed Brinksma, beiden gepromoveerd aan de UT, hadden vrijdagochtend de eer om als eerste hun paraaf te zetten.

Read more articles