News

Bestraft na liedjes over ‘sletten’ en ‘hoeren’

De Universiteit Utrecht heeft de financiering van de studievereniging voor aardwetenschappen opgeschort. Tijdens het introductiekamp voor eerstejaars zijn seksistische liedjes gezongen, waarin vrouwen onder meer ‘kuthoeren’ en ‘veldwerksletten’ genoemd.

News

VS: boete na dode door ontgroening

Voor het eerst is een Amerikaanse studentenvereniging veroordeeld voor de dood van een aspirant-lid bij een ontgroening. Ook is de vereniging voor tien jaar verboden in de staat Pennsylvania.

News

UT wil niet verder groeien

Met een populatie van zo’n 11.000 studenten nadert de UT de grens van de groei. ‘Heel veel meer dan 12.000 studenten moeten we niet willen’, zei collegevoorzitter Victor van der Chijs tijdens zijn nieuwjaarsspeech. ‘Want op de UT geldt het credo quality over quantity.’

News

New Year’s Breakfast: UT kicks off 2018

About 1200 people gathered in Vrijhof this morning. The building reached its capacity as the crowd of UT staff members and students enjoyed a breakfast buffet, a prize award ceremony and live music at the traditional New Year’s Breakfast.

News

Studenten betalen netjes hun zorgverzekering

Nog geen drieduizend studenten staan bij zorgverzekeraars als wanbetalers te boek. Dat zijn er heel erg weinig. Studenten behoren tot de meest betrouwbare klanten, blijkt uit nieuwe cijfers.

News

Ondertussen in de kerstvakantie…

De oliebollen zijn op, het vuurwerk is afgeschoten, de kerstboom is weer op de stoep gezet… maar wat gebeurde er allemaal in het hoger onderwijs? Het nieuws in het kort.

News

‘Duurzaamheid UT zichtbaar maken’

Zichtbaar maken wat UT’ers doen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Dat is het doel van een borrel, op 11 januari in het DesignLab. Volgens Mariëlle Winkler, een van de initiatiefnemers, kan zo’n inventarisatie ook helpen bij het gehonoreerd krijgen van internationale projectvoorstellen.

News

New concept for the Global Lounge

The new year brings a fresh start for the Global Lounge. The space in Bastille is now managed by the WorldRide committee, which plans to dedicate the lounge to a different country every month.

News

4 ton voor onderzoek zelfcompassie bij kankerpatiënten

KWF Kankerbestrijding trekt bijna 4 ton uit voor UT-onderzoek naar gezondheidstechnologieën die kankerpatiënten ondersteunen. Hoogleraar Mental Health Promotion Ernst Bohlmeijer is hoofdaanvrager van het project.

News

ERC Proof of Concept Grant for Sarthak Misra

UT Professor Sarthak Misra has received an ERC Proof of Concept grant for his project INSPIRE. The project focuses on the development of flexible needles used for ablation procedures.

News

‘We willen snel weten wat er aan de hand is’

De UT begint in 2018 met nieuwe bedrijfsartsen, psychologen en inzetbaarheidscoaches van Arbodienstverlener Arbo Unie, dat de eerdere aanbesteding won. Teamleider Verzuim Caroline Kolkman: ‘De UT stond al een hele tijd op ons wenslijstje.’

News

LSVb tegen boeteverhoging ov-kaart

‘Brutaal’ noemt de Landelijke Studentenvakbond de hogere boetes voor studenten die hun ov-kaart te laat stopzetten. ‘De vervoerders kunnen er nog even flink van profiteren’.

Read more articles