News

LSVb tegen boeteverhoging ov-kaart

‘Brutaal’ noemt de Landelijke Studentenvakbond de hogere boetes voor studenten die hun ov-kaart te laat stopzetten. ‘De vervoerders kunnen er nog even flink van profiteren’.

News

Verengelsing: minister legt bal bij de instellingen

Instellingen kunnen prima zelf bepalen wat de voertaal van hun opleidingen moet zijn, vindt minister Van Engelshoven. Al is ze wel bezorgd dat het Engels voor kansarme studenten een drempel opwerpt.

News

‘Groningse promotiestudent is tevreden’

Student-promovendi zijn net zo tevreden als werknemer-promovendi, blijkt uit een eerste evaluatie van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Promovendi Netwerk Nederland blijft sceptisch.

News

Rookverbod rondom het Sportcentrum

De sigaret gaat in de ban bij het Sportcentrum. Er mag vanaf januari niet meer gerookt worden op het terras, bij de ingangen en langs de velden.

News

Eindelijk pakt kabinet ov-boetes aan

Vanaf 2019 krijgen studenten langer de tijd om hun verlopen ov-studentenkaart stop te zetten: geen vijf, maar tien dagen. Ook gaat de boete in de eerste maand omlaag.

News

Onderzoek naar alternatief voor antibiotica

De UT gaat met het MST en andere partijen onderzoek doen naar een alternatief voor antibiotica. Het samenwerkingsproject, met daarin honorary professor gezondheidsonderzoek Job van der Palen (BMS), krijgt hiervoor 850 mille van onderzoeksfinancier NWO.

News

Enschede wants apartments for internationals in Kennispark

The Municipality of Enschede wants to make Kennispark more dynamic and attractive for international talent. To accomplish this, the city would like to build an apartment building directly in Kennispark, which could primarily be used by expats and internationals, including UT students and employees.

News

Eerste Kamer wil geen ‘doelmatigheidskorting’ in onderwijs

De Eerste Kamer krabt zich achter de oren: kan die bezuiniging op het onderwijs echt niet van tafel? Zelfs regeringspartij D66 vraagt het kabinet er opnieuw naar te kijken.

News

Hoger onderwijs moet bloeden voor buitenlandse studenten

Het kabinet gaat bezuinigen op hoger onderwijs, want er is een gat op de begroting. Maar hoe is dat gat ontstaan? De succesvolle werving van buitenlandse studenten blijkt deel van het ‘probleem’. Een analyse.

  • EN
  • NL
News

U-Today Eindejaarsquiz

Nog even en 2017 zit erop... Hoog tijd om terug te blikken en je kennis te testen in de U-Today Eindejaarsquiz! Je krijgt twintig multiplechoicevragen voorgeschoteld. Succes!

  • EN
  • NL
News

U-Today End of the Year Quiz

How well do you really know your university? Take our End of the Year Quiz and find out! We scoured our archives and prepared 20 questions about (a few of the many) UT news and events of 2017.

News

Internationale student geketend aan huurcontract

Buitenlandse studenten kunnen hun kamer vaak niet tussentijds opzeggen. Hun contract staat dat niet toe. De wet geeft verhuurders te veel ruimte, vinden critici.

News

Lichte daling vrouwelijke UT-profs

Eind 2016 waren er minder vrouwelijke hoogleraren op de UT dan het jaar ervoor. Met een afname van 0,3 procent naar 12,6 procent is dat weliswaar een bescheiden daling, maar die trend staat haaks op het UT-doel om in 2020 te groeien naar 20 procent.

Read more articles