News

Lichte daling vrouwelijke UT-profs

Eind 2016 waren er minder vrouwelijke hoogleraren op de UT dan het jaar ervoor. Met een afname van 0,3 procent naar 12,6 procent is dat weliswaar een bescheiden daling, maar die trend staat haaks op het UT-doel om in 2020 te groeien naar 20 procent.

News

‘Waarom geen Vondel in het Engels?’

Ook aan de Radboud Universiteit mogen literatuurstudenten hun masterscriptie in het Nederlands schrijven. Maar is dat wel een goed idee? ‘Ik doceer Vondel aan Russen, Amerikanen en Iraniërs.’

News

UT start proef: meer studenten naar buitenland

Het Twente Mobility Fund (TMF) gaat de vergoeding per student halveren, zodat het dubbele aantal UT-studenten een buitenlandervaring kan opdoen. De pilot is per direct van start.

News

‘Wageningen meest duurzame universiteit ter wereld’

Wageningen is wereldwijd de allergroenste universiteit, blijkt uit een nieuwe ranglijst. Het is de eerste poging om de duurzaamheid van universiteiten over de hele wereld met elkaar te vergelijken.

Road to 2018

‘Als het aan ons ligt, doen we in 2019 weer mee’

De vijf studententeams van de UT maken zich op voor 2018. Hoe staan RoboTeam, Green Team, Electric Superbike, Solar Boat Twente en Solar Team Twente ervoor? In deze laatste aflevering van 'road to 2018': Solar Team Twente. Als het aan hen ligt, doet Twente in 2019 weer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge.

News

#Metoo: emeritus hoogleraar California verliest titels

Kern Holoman, een dirigent en oud-hoogleraar aan de University of California, is zijn academische titels kwijt nadat hij is beschuldigd van seksueel geweld.

News

Moeten scripties over Vondel in het Engels?

Een Nijmeegse literatuurstudent wilde voor haar researchmaster een scriptie over Joost van den Vondel schrijven. Dat moest in het Engels. Kan het echt nergens meer in het Nederlands?

News

Nieuwe app: snel nieuws consumeren

U-Today heeft een nieuwe app met verbeterde functionaliteiten. De uitstraling is in lijn met de huisstijl. Wie de ‘oude’ app had, ontvangt automatisch een update.

News

Voormalige Shell-medewerkers voor de klas

Universitaire lerarenopleidingen en middelbare scholen gaan oud-werknemers van Shell klaarstomen voor het leraarschap. Het zijn natuurkundigen en scheikundigen die nog geen lesbevoegdheid hebben.

News

Leiden verslaat Amsterdam/UT in strijd om ruimtelab

Amsterdam mag straks het prestigieuze medicijnenagentschap EMA verwelkomen, maar Leiden wint samen met de TU Delft de race om de nieuwe vestigingsplaats van het Nederlands Instituut voor Ruimte Onderzoek (SRON).

News

Nieuwe ict bij DUO blijkt dubbel zo duur

Een omvangrijk ict-project bij de Dienst Uitvoering Onderwijs is veel duurder geworden dan gedacht. Het kost nu 145 miljoen euro en het is maar de vraag of de overheid dit bedrag gaat terugverdienen.

News

Nieuwe secretaris wil verbindende rol spelen

Susanne Wichman (54), nu nog projectleider bij Strategie & Beleid, is per 1 februari de nieuwe secretaris van de UT. Een stevige functie, met als belangrijkste taak een verbindende rol te spelen tussen college en organisatie. Toch is dat juist hetgeen waar ze het meest naar uitkijkt.

Read more articles