News

1,5 miljoen extra onderzoekgeld voor CTW

De faculteit CTW krijgt vanaf 2018 structureel 1,5 miljoen meer aan onderzoeksgeld. Het geld komt uit een financiële meevaller. ‘Daarmee zetten we een historisch gegroeide onder bekostiging recht’, aldus Mirjam Bult, CvB-vicevoorzitter, tijdens de Uraad woensdag.

News

‘Nergens duidelijkheid over vrijgekomen middelen’

Hoe besteedt de UT het vrijgekomen geld uit de wet studievoorschot, oftewel het leenstelsel? Dit onderwerp bleek een heet hangijzer in de Universiteitsraad woensdag. De Uraad hamerde erop dat er inzicht en medezeggenschap moet zijn hoe de middelen ingezet worden voor onderwijskwaliteit.

News

Uraad: duidelijk huisvestingplan, let op studieplekken

Het jaarplan voor het LTSH (Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan) gaf weinig voer tot discussie bij de universiteitsraadsvergadering woensdagochtend. De raad vindt het plan duidelijk, maar adviseert om goed in de gaten te houden of er voldoende onderwijsruimtes beschikbaar zijn.

News

Uraad stemt in met instituutsplannen

De Universiteitsraad stemde woensdag in met het laatste deel van de reorganisatie UT2020, de instituutsplannen. Zonder slag of stoot ging dat niet. Het college van bestuur moest toezeggen een visie op onderzoek te schrijven die eind volgend jaar af is.

News

FOBOS-regeling ook voor ITC

ITC-studenten hebben vanaf 2018 recht op de regeling Financiële Ondersteuning Bijzondere Omstandigheden Studenten (FOBOS), net als andere UT-studenten. De Uraad ging vanmorgen akkoord met het voorstel.

News

Niet promoveren in piratenpak

De TU Delft heeft niet gediscrimineerd door promovendus Michael Afanasyev te verbieden om in piratenkostuum op zijn promotie te verschijnen, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

News

Hoe waarderen UT'ers de nieuwe profileringsthema’s?

Rector Thom Palstra maakte tijdens de Dies de vijf profileringsthema’s van de UT bekend. Wat vindt de UT-gemeenschap ervan? Maakt de UT met deze profilering het verschil? Drie betrokken wetenschappers en drie universiteitshoogleraren aan het woord.

News

‘Vrouwen lopen tientallen miljoenen euro’s mis’

Nog altijd maken te weinig vrouwen carrière in de wetenschap. Daardoor lopen ze tot wel 200 miljoen euro mis, staat in de jaarlijkse monitor van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren.

News

Merendeel hoogopgeleiden nu tegen referenda

Een bindend referendum? Onder hoogopgeleide Nederlanders is de steun hiervoor in twee jaar tijd pijlsnel afgebrokkeld, blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

News

LSVb: ‘Neergeschoten student is de druppel’

Een Leidse student zegt te zijn neergeschoten door zijn huisbaas. Samen met de Landelijke Studentenvakbond eist hij dat gemeenten huisjesmelkers harder mogen aanpakken.

News

UT closes due to the weather

Due to the expected extreme weather, the UT will close this afternoon. The Executive Board of the UT has decided to follow the recommendations of KNMI (Royal Netherlands Meteorological Institute) and Rijkswaterstaat in response to the current weather conditions.

News

Joachim Koot wint Unilever Research Prijs

Joachim Koot, voormalig UT-student mechanical engineering, is één van de dertien winnaars van de Unilever Research Prijs 2018. Hij krijgt 2,5 mille en een glazen sculptuur.

Read more articles