News

Joachim Koot wint Unilever Research Prijs

Joachim Koot, voormalig UT-student mechanical engineering, is één van de dertien winnaars van de Unilever Research Prijs 2018. Hij krijgt 2,5 mille en een glazen sculptuur.

Road to 2018

Electric Superbike: ‘Electric mobility is sustainable and cool’

The five UT student teams are preparing for 2018. What can we expect from the newest addition to the group? Electric Superbike Twente is working on a fast electric motorcycle and getting ready for the MotoE competition which will start next summer.

News

Onthullingen Nieuwsuur: Wetenschappers in opspraak

Het onderzoeksinstituut WODC van het ministerie van Justitie heeft rapporten en opdrachten aangepast om het ministeriële beleid te ondersteunen, onthulde Nieuwsuur. Het nieuws roept vragen op over de integriteit van universitaire onderzoekers.

News

Faculty Club beste leerbedrijf van Overijssel

Restaurant Faculty Club mag zich beste leerbedrijf 2017 van Overijssel noemen in de categorie Facilitaire Dienstverlening. Bedrijfsleider Raymond Linderhof, die werd uitgeroepen tot beste praktijkopleider: ‘Ik vind het leuk om kennis door te geven aan de nieuwe generatie.’

News

UT signs agreements with Chinese university

A delegation from the Northwestern Polytechnical University (NPU) in China is currently visiting the UT. One of the reasons for this visit is to sign official agreements, including an agreement to start a Joint Laboratory of Nanofluidics and Interfaces.

News

Elsevier: UT meest ondernemend en hoogste impact

De UT is donderdag voor de derde keer uitgeroepen tot de meest ondernemende universiteit van Nederland. Daarnaast heeft de universiteit de hoogste maatschappelijke impact per wetenschapper. Dat blijkt uit onderzoek van het Haagse bureau ScienceWorks, gepubliceerd in weekblad Elsevier.

News

Onderzoek naar werving en selectie gemeenteraadsleden

Marcel Boogers, UT-hoogleraar Innovation en Regional Governance bij faculteit BMS, gaat in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZK) onderzoek doen naar de werving van gemeenteraadsleden en wethouders. ‘Het vinden van goede mensen en integriteitskwesties zijn een probleem.’

News

Minister wil snoeien in bureaucratie onderwijs

Het onderwijs kan bezuinigen door ‘te kappen in het woud van overleggen’, zegt minister Van Engelshoven. Ze geeft hiermee antwoord op vragen van de Tweede Kamer over de zogenoemde doelmatigheidskorting.

News

Nieuwe voetbalrobots met wendbare kicker en chipper

Het ontbreekt RoboTeam Twente niet aan ambitie. Woensdagavond presenteerden de makers de eerste ontwerpen van hun voetbalrobots in DesignLab. Emiel Steerneman (external affairs, masterstudent EMSYS): ‘Met onze verbeteringen gaan we voor winst tijdens RoboCup 2018 in Montréal.’

News

Besteding onderzoeksgeld? Nog even geduld

Er is meer geld voor wetenschappelijk onderzoek, maar waar het naartoe gaat? Minister Van Engelshoven heeft allerlei plannen, maar houdt haar kaarten tegen de borst.

News

Oppositie: ‘Onderwijs kan niet efficiënter’

Het nieuwe kabinet steekt meer geld in onderwijs, maar bezuinigt ook. Het noemt dat een ‘doelmatigheidskorting’. Die term wekt irritatie bij de oppositie in de Tweede Kamer, want is het onderwijs niet al superefficiënt?

News

D66: ‘helft van de studenten sluit feestleningen af’

Is de verhoging van de rente op studieleningen, waarmee het kabinet de korting op het eerstejaarscollegegeld wil betalen, nu echt nodig? Jazeker, zegt D66, want studenten gebruiken hun lening te vaak voor leuke dingen.

Read more articles