Uraad: duidelijk huisvestingplan, let op studieplekken

| Rense Kuipers

Het jaarplan voor het LTSH (Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan) gaf weinig voer tot discussie bij de universiteitsraadsvergadering woensdagochtend. De raad vindt het plan duidelijk, maar adviseert om goed in de gaten te houden of er voldoende onderwijsruimtes beschikbaar zijn.

Photo by: Rikkert Harink

Het jaarplan gaat in op wat de UT in 2018 wil verrichten op het gebied van huisvesting. Denk aan de verbouwing van de Technohal, een nieuw gebouw voor ITC op de plek van de Citadel en het uit de grond stampen van een plein voor de Hogekamp.

Voldoende onderwijsruimtes

Tot een uitgebreide discussie zoals vorig jaar leidde het niet. Willemijn Luiten (UReka) nam het woord namens de Uraad: ‘Dit is een duidelijke uiteenzetting. Er is zowel ruimte voor nieuwe projecten als voor het schuiven van prioriteiten.’ Vervolgens benadrukte ze het belang van voldoende onderwijsruimtes zoals collegezalen en studieplekken. ‘Pas ermee op dit soort ruimtes voor andere zaken dan onderwijsdoeleinden te gebruiken. We hopen op de toezegging van het college van bestuur dat er ook na de verhuisbewegingen voldoende onderwijsruimtes beschikbaar zijn.’

Flexibiliteit

Daar ging CvB-vicevoorzitter Mirjam Bult in mee. ‘We monitoren continu hoe onderwijsruimtes worden ingezet. Onze ambitie is om nog beter te meten wat de daadwerkelijke bezetting is en om te zorgen dat we flexibel genoeg zijn om ruimtes open te stellen als deze niet bezet worden zoals ingeroosterd. Dat maakt de flexibiliteit groter en optimaliseert de bezettingsgraad.’

Ruimtes openstellen gebeurt al mondjesmaat. Dit naar tevredenheid van de raad. Luiten: ‘Dat zouden we meer willen zien. Stel je zalen open als deze niet gebruikt worden voor colleges, dan verhoog je de capaciteit van studieplekken.’ Bult gaf aan dat niet alle onderwijsruimtes permanent open zijn, maar ze wil in overleg met het Facilitair Bedrijf kijken wat mogelijk is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.