News

Lid Minerva belandt in ziekenhuis na geweld

Een lid van het Leidse studentencorps Minerva zou in zijn buik zijn geschopt. De student is in het ziekenhuis opgenomen en de vereniging heeft aangifte gedaan, meldt dagblad De Telegraaf.

News

UT experts on water systems: ‘Gaza is unlivable’

The water situation in Gaza is disastrous. Due to the war, people have access to only about two liters of water a day. ‘There is far less water than is needed for people to survive,’ warn UT scientists Juliane Schillinger and Gül Özerol, experts on water management systems in Palestine. ‘Many more people will die due to water related issues over the next weeks.’

News

Inspectie wist niet van studentenstop voor internationals bij UvA

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft als eerste universiteit het aantal internationals beperkt binnen een opleiding. Dat mocht eigenlijk niet, maar de inspectie greep niet in: die wist niet dat het écht zou gaan gebeuren.

News

Hoe stemden politieke partijen over hoger onderwijs?

Veel politieke partijen spreken mooie woorden over het hoger onderwijs, maar hoe stemden ze in de Tweede Kamer over onderwerpen als Engelstalige opleidingen, rente op studieschulden en selectie aan de poort?

News

Kennisdebat: kaalslag of extra geld voor onderwijs en onderzoek?

Hoeveel geld en vrijheid krijgen universiteiten, hogescholen en de wetenschap na de verkiezingen nog? Vier partijen kruisten de degens in een verkiezingsdebat over kennis.

News

Universiteiten: iets minder internationale eerstejaars

Voor het eerst in jaren is de toestroom van internationale bachelorstudenten iets teruggelopen. De universiteiten roepen de politiek op om geen radicale maatregelen te nemen tegen de internationalisering.

News

Saxion zet BBB-kandidaat de deur uit om haattweets

Hij was al geschorst, nu is hij zijn baan kwijt. Jasper Rekers, die voor de BBB de Tweede Kamer in wilde, mag vanwege zijn anonieme haattweets geen les meer geven aan de hogeschool Saxion.

News

Nieuws gemist? Pieter Omtzigt onvermurwbaar & Langezijds ‘schoolgebouw van het jaar’

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

CBS: depressies en slaapproblemen onder jongeren

Jongeren tot 25 jaar zeggen steeds vaker dat ze slaapproblemen of depressies te hebben. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

News

Boerderij Bosch: van clubhuis naar multifunctionele gebruikersruimte

De muren van staan er nog. Verder is er weinig wat nog refereert aan het eens zo gezellige clubhuis van personeelsvereniging UT-Kring. ‘Boerderij Bosch wordt een multifunctionele gebruikersruimte’, zegt Dirk de Groot, de voorzitter van UT-Kring.

  • EN
  • NL
News

Instroomcijfers UT dalen opnieuw

De UT verwelkomde dit collegejaar opnieuw minder eerstejaars dan het jaar ervoor. Het gaat om 8 procent minder bachelorstudenten en 5 procent minder masterstudenten dan in september 2022. De terugloop is grotendeels verklaarbaar door lagere doorstroom van studenten uit het schakeljaar en de eigen bachelors.

  • EN
  • NL
News

UT influx figures drop again

The UT again welcomed fewer first-year students this academic year than the year before. This is 8 percent fewer bachelor's students and 5 percent fewer master's students than in September 2022. The decline can largely be explained by lower throughput of students from the foundation year and the UT's own bachelors.

News

Overige partijen: geen prijskaartje aan plannen voor hoger onderwijs

Sommige partijen weigeren hun verkiezingsprogramma te laten doorrekenen. Een oud-CPB-medewerker heeft het op eigen houtje toch gedaan. Voor het hoger onderwijs doen ze dure beloftes, is zijn conclusie.

Read more articles