News

Steeds meer steun voor #WOinactie

Al vier universiteiten steunen de petitie van WOinactie, die oproept tot meer geld voor wetenschappelijk onderwijs. Nog tien te gaan, zegt de actiegroep.

News

Onderwijsdag: eigen onderwijs ontrafelen

Zo’n vijftig medewerkers meldden zich vanochtend in Waaier 2 voor de jaarlijkse Onderwijsdag. Die dag stond dit jaar in het teken van het thema ‘de wisselwerking tussen onderwijs en onderzoek’.

News

Nieuwe minister(s) van OCW: wie het weet, mag het zeggen

Wie volgt Jet Bussemaker straks op als minister van Onderwijs? En komen er nu één of twee ministers? Eén naam lijkt al bekend, maar de geruchtenmolen blijft op volle toeren draaien.

News

UT-alumna Ank Bijleveld wordt minister

UT-alumna Ank Bijleveld (55) is door het CDA voorgedragen als minister van Defensie. Ze is daarmee de eerste alumnus die op een ministerpost belandt.

News

Bouwvakker Hogekamp gewond na val

Een bouwvakker raakte donderdagmorgen gewond toen hij tijdens werkzaamheden aan de Hogekamp ten val kwam.

News

Hoogleraar Vanessa Evers: #MeTooUT

Met de hashtag #MeToo delen duizenden vrouwen ervaringen die zij hebben met seksueel misbruik en intimidatie. Ook Vanessa Evers, gerenommeerd hoogleraar Human Media Interactie aan de faculteit EWI, spreekt zich uit. ‘Iemand moet de eerste zijn binnen de wetenschap.’

News

2 miljoen euro voor productie chips

Dochterbedrijf PHIX van UT-spin-off LioniX ontvangt een investering van ruim twee miljoen euro voor de productie van fotonische microchips. Het bedrijf wil wereldspeler worden op het gebied van fotonische chipproductie en –assemblage.

News

Promovendi verbaasd over Bussemakers antwoorden

Promovendi laten geen spaan heel van minister Bussemakers antwoorden op Kamervragen over hun arbeidscontracten. Ze zou zichzelf tegenspreken, verkeerde cijfers gebruiken en vreemde aannames doen.

News

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

News

New University Innovation Fellows introduce themselves

The UT has four new University Innovation Fellows (UIF). These active students, who are participating in the Stanford UIF program, held a Stakeholders Meeting yesterday to present their ideas on how to further improve the University of Twente.

News

CDA-jongeren eisen basisbeurs terug

Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, is teleurgesteld dat de basisbeurs niet in het regeerakkoord is opgenomen. Op het partijcongres van het CDA volgende maand gaan de jonge christendemocraten hun moederpartij onder druk zetten.

News

Studenten met functiebeperking waarderen UT

Ongeveer honderdduizend studenten hebben last van dyslexie, chronische zieken of andere functiebeperkingen. Ze zouden graag betere voorlichting en begeleiding krijgen van hun universiteit of hogeschool. De UT krijgt hoge waarderingscijfers.

Read more articles