News

Studenten met functiebeperking waarderen UT

Ongeveer honderdduizend studenten hebben last van dyslexie, chronische zieken of andere functiebeperkingen. Ze zouden graag betere voorlichting en begeleiding krijgen van hun universiteit of hogeschool. De UT krijgt hoge waarderingscijfers.

News

Staan hoogleraren straks ook op het Malieveld?

Stakende wetenschappers, dat is een zeldzaamheid. Maar als de werkdruk niet omlaag gaat, wordt het misschien maar eens tijd, zegt een Amsterdamse hoogleraar. Hij oogst veel sympathie, al vindt niet iedereen een staking op zijn plaats.

News

Korting collegegeld: alleen rijke student profiteert

Heel leuk, die korting van duizend euro op het collegegeld van eerstejaars, maar het is een cadeautje voor de rijkere studenten. Wie noodgedwongen veel moet lenen, mag de rekening betalen.

News

‘Solar Team is enorme exposure’

De eerste worden in de World Solar Challange, dat grote doel werd weer niet gehaald door Solar Team Twente. Toch is collegevoorzitter Victor van der Chijs ‘bijzonder trots’. ‘Het team had veel pech. Als je alleen al de tijdstraf eraf haalt, dan waren we derde geworden.’

News

OLC's: 'Krijgen we straks verkiezingen?'

Ook al hebben opleidingscommissies op papier meer invloed dan voorheen, er heerst nog steeds veel onduidelijkheid over hun positie. En moeten de leden nu wel of niet democratisch worden gekozen?

News

Brutally honest, partying hard

Dozens of international students attended the Connect Workshop in the DesignLab yesterday. Aimed at those who seek to stay in the Netherlands after the conclusion of their studies, the meeting examined what intercultural challenges might arise when students face the Dutch labour market.

News

Bussemaker: Geen sprake van ‘dubieuze contracten’ promovendi

Tijdelijke contracten en een hoge werkdruk: wie promoveert aan een universiteit, heeft volgens het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) steeds minder zekerheid. Maar volgens minister Bussemaker is de situatie lang zo schrijnend niet.

News

Studentenfracties willen Haags onderwijsgeld

De gezamenlijke studentenfracties van de technische universiteiten willen dat het nieuwe kabinet geld uittrekt voor technisch hoger onderwijs. Die boodschap verstuurden ze donderdag naar de coalitie.

News

‘Hogescholen en universiteiten zijn geen woningcorporaties’

De oppositie is bezorgd over de woningnood onder internationale studenten, en wil harde afspraken. Maar minister Bussemaker ziet meer in eerlijke voorlichting aan nieuwkomers. Die kunnen dan zelf een keuze maken.

News

Delft wint, Twente vijfde

Nuon Solar Team is vrijdag als eerste gefinisht in Adelaide en wint daarmee de World Solar Challenge. Solar Team Twente kwam als vijfde over de eindstreep.

News

Hogescholen en universiteiten vieren Coming Out Day

Tal van hogescholen en universiteiten hijsen vandaag de vlag vanwege de internationale Coming Out Day. Daarmee maken ze zich sterk voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. In sommige steden zijn festiviteiten.

News

Tijdstraf voor Solar Team Twente

Solar Team Twente krijgt een tijdstraf van een half uur, omdat het op de eerste racedag gebruik maakte van een wit kleed tijdens de stops. De organisatie verbood dit uiteindelijk.

Read more articles