News

UT plaatst twee ‘slimme’ perscontainers

Het Facilitair Bedrijf plaatst donderdag 26 oktober twee perscontainers tegenover supermarkt Coop. De clean cubes zijn respectievelijk voor kunststof en restafval. Ze kunnen vijf tot acht keer meer afval bergen dan de oude afvalbakken.

News

‘Regeerakkoord biedt mogelijkheden’

‘Een stap in de goede richting’, zo noemt collegevoorzitter Victor van der Chijs het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat gistermiddag werd gepresenteerd. ‘Er zitten kansen in voor de technische universiteiten en voor de UT in het bijzonder.’

News

Hogescholen en universiteiten vieren Coming Out Day

Tal van hogescholen en universiteiten hijsen vandaag de vlag vanwege de internationale Coming Out Day. Daarmee maken ze zich sterk voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. In sommige steden zijn festiviteiten.

News

Alumni Talks nieuw event voor oudgedienden

Alumi Talks is een jaarlijks terugkerend event voor UT-alumni. Aankomende vrijdag de eerste editie met als thema See the Future. In het Amphitheater werpen vier oud-UT’ers een blik op de toekomst.

News

RED Shift daalt naar plek vier

Solar Team Twente is op dag vier van de World Solar Challenge ingehaald door België en staat nu op plaats vier. Delft heeft als koploper een fikse voorsprong genomen, maar de verschillen tussen de rest van de top vijf blijven klein.

News

Studentenhuisvesters: ‘Keer u tegen provincialisme’

Er moet snel wat gedaan worden aan de woningnood onder internationale studenten, anders ontstaan er de komende jaren grote tekorten, waarschuwen de studentenhuisvesters. Nederland zou juist van hen kunnen profiteren.

News

‘Studenten krijgen sigaar uit eigen doos’

Studentenorganisaties LSVb en ISO zijn boos op de nieuwe regering. Duizend euro korting voor eerstejaars klinkt mooi, maar het is een sigaar uit eigen doos. En de rekening wordt vooral betaald door studenten uit arme gezinnen.

News

Regeerakkoord: minder Engels, meer techniek

Onder Rutte III gaat de financiering van het hoger onderwijs op de schop: technische opleidingen krijgen meer geld. Ook wil het kabinet Engelstalig onderwijs aan banden leggen.

News

RED Shift behoudt derde positie

Solar Team Twente heeft op dag drie van de World Solar Challenge de derde plek in het algemeen klassement behouden. Er is nog wel onduidelijkheid over een tijdstraf die het team boven het hoofd hangt.

News

Twente Science Night in pictures

Another edition of the Twente Science Night took place last Saturday, the 7th of October, in the center of Enschede. With the title ‘World of Tomorrow’, this event organized by the University of Twente allowed anyone and everyone to have some fun with science. The program included a giant interactive pinball game projected on the wall of the church Grote Kerk, KIVI Science Pub quiz or a scientific exposition, where visitors could test the medical dummy from the UT’s ECTM Lab or robotic football players made by the RoboTeam Twente.

News

9.900 leden voor studentenverenigingen

Ondanks alle verhalen over wangedrag en harde ontgroeningen tellen de studentenverenigingen dit jaar ongeveer evenveel nieuwe leden als vorig jaar. In totaal zijn het er 9.864, meldt de Landelijke Kamer van Verenigingen.

News

RED Shift klimt naar derde plek

Het Solar Team Twente staat op dag twee van de World Solar Challenge op een derde plek in het algemeen klassement. ‘We rukken nu op naar de eerste plek. Het moet gaan gebeuren’, zegt coureur Menno van de Straat.

Read more articles