News

Spin-off Axign gaat wereldwijd met investering

UT-spin-off Axign kreeg vorige week een investering om hun chiptoepassing voor draadloze streaming toepassingen wereldwijd op de markt te brengen. ‘Binnen een jaar kunnen we aan de klantvraag voldoen.’

News

Geen basisbeurs, wel 1000 euro korting voor eerstejaars

De basisbeurs maakt geen comeback in het komende regeerakkoord. Wel krijgen eerstejaars studenten duizend euro korting op hun collegegeld. Die korting geldt voor pabo-studenten ook in hun tweede jaar.

News

Succesvolle inhaalrace RED Shift

Het Solar Team Twente is de eerste dag van de World Solar Challenge begonnen aan een spectaculaire inhaalrace: de RED Shift klom van plek twintig op naar de vierde positie.

News

Student Union wil 'grootse reünie' voor alumni

De Student Union houdt in juli 2018 een ‘terugkomweekeinde’ voor UT-alumni onder de noemer Homerun. ‘We hopen dat alle verenigingen mee doen, zodat alle alumni in één dag hun studietijd herbeleven.’

News

Joseph Kessels neemt afscheid, maar is ‘nog lang niet klaar’

UT-hoogleraar Joseph Kessels gaat met pensioen. Daarom werd hij woensdag in het zonnetje gezet. Zijn vakgroep Onderwijskunde organiseerde een Human Resources Development praktijkdag.

News

NWO-voorzitter: ‘Aanvraagdruk, er moet echt iets gebeuren’

Op eigen houtje een onderzoeksbeurs van NWO aanvragen? Dat wordt minder makkelijk, als het aan NWO-voorzitter Stan Gielen ligt. ‘Sommige mensen moet je geen aanvraag laten doen. Je houdt ze alleen maar van hun werk.’

News

Groen licht voor RED Shift

Het Solar Team Twente is donderdagochtend (Australische tijd, red.) met hun zonneauto als eerste Nederlandse team goedgekeurd in de scrutineering, een grondige technische keuring van de organisatie. Daarmee is de weg vrij voor deelname aan de World Solar Challenge.

News

Schippers tikt ZonMw op de vingers

Minister Schippers wil uitleg over vermeende belangenverstrengeling bij onderzoeksfinancier ZonMw. Het radioprogramma Argos onthulde zaterdag dat sommige onderzoekers die een aanvraag deden ook in de beoordelingscommissie zaten.

News

Faculty Club naar U Parkhotel

Restaurant Faculty Club in gebouw De Boerderij neemt volgend jaar intrek in het nieuwe U Parkhotel in de Hogekamp. Dat heeft het college van bestuur onlangs besloten.

News

‘Afkeuring zonneauto ging om kleine dingetjes’

De zonneauto van het Solar Team Twente is woensdag nog niet geheel goedgekeurd door de organisatie van de World Solar Challenge. ‘Het gaat om kleine dingen die goed zijn op te lossen’, zegt woordvoerder Gearte Nynke Noteboom.

News

Nobelprijs scheikunde voor 3D-beeld van biomoleculen

De Nobelprijs voor de chemie gaat dit jaar naar drie wetenschappers die de cryo-elektronenmicroscopie ontwikkelden. Daarmee kunnen biomoleculen driedimensionaal in beeld worden gebracht en virusziekten beter worden bestreden

News

UT delegation is going ‘Down Under’

Australia has been a very popular destination for UT exchange students, and therefore an important country for the university to focus on. A special UT delegation is travelling ‘Down Under’ this week – to strengthen local partnerships and to support the Solar Team Twente.

Read more articles