News

Begroting hoger onderwijs: stilte voor de storm

Er zit een gat in de begroting van het ministerie van OCW. Het volgende kabinet moet een tekort van 244 miljoen euro wegwerken. Studenten en universiteiten schrikken ervan.

News

Asbest in hockeytoren Drienerlo

Bij een verbouwing in hockeyclubhuis DHC Drienerlo – de beroemde zoutboortoren op de campus - is asbest gevonden. Daardoor lopen de werkzaamheden vertraging op.

News

Nog weinig animo voor sportdag

Het loopt niet storm met de aanmeldingen voor de sportdag voor UT-personeel. Zo’n honderd mensen hebben zich inmiddels opgegeven voor het evenement, dat volgende week donderdag 28 september plaatsvindt. De organisatie hoopt op vierhonderd deelnemers.

News

Water Footprint Network failliet

Het Water Footprint Network is failliet. De stichting, opgericht vanuit het onderzoek van UT-hoogleraar watermanagement Arjen Hoekstra, kampte met geldproblemen. Een doorstart zou mogelijk zijn.

News

Geen hoger onderwijs in Troonrede

Koning Willem-Alexander heeft in zijn troonrede niets gezegd over het hoger onderwijs. Alleen het salaris van onderwijzers werd aangestipt: daar wordt 270 miljoen euro voor uitgetrokken.

News

Kan de begroting straks weer de prullenbak in?

Zoveel nieuws zal de begroting vanmiddag niet bevatten voor het hoger onderwijs, is de verwachting. Het nieuwe kabinet kan immers alles weer veranderen. Toch is het vermoedelijk geen wegwerpbegroting.

News

Bouw Technohal: boegbeeld voor health

Met de ondertekening van contracten met de aannemer ging vandaag de bouw van het nieuwe onderkomen van het Health-cluster van start. ‘Dit wordt ons vlaggenschip', zegt Remke Burie, directeur bedrijfsvoering.

News

Aardig op schema met gehandicapt personeel

Hogescholen en universiteiten doen flink hun best om mensen met een arbeidshandicap aan te nemen, al is er nog wel werk aan de winkel. Ze doen het beter dan andere overheidswerkgevers, waarvoor een boete dreigt.

News

Drie fundamentele NWO-projecten voor de UT

De UT scoort drie projecten in het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen. Daarmee kunnen de onderzoekers kleinschalige en fundamentele onderzoeken beginnen met een vernieuwend karakter.

News

Ig Nobelprijs: ‘Katten zijn een soort vloeistof’

Katten zijn een soort vloeistof, didgeridoo spelen helpt tegen snurken en afkeer van kaas kun je op een hersenscan terugzien. De jaarlijkse Ig Nobelprijzen zijn vannacht weer uitgereikt.

  • EN
  • NL
News

CvB: studenten vertrekken te vaak na bachelor

Te weinig bachelorstudenten blijven voor hun master aan de UT, meldt de managementrapportage die eind deze maand op de rol staat in de Uraad.

  • EN
  • NL
News

Executive board: too many students leave after Bachelor’s

There are too few Bachelor’s students who stay for their Master’s studies at the UT. That’s what the Executive Board states in a management report the university council will discuss at the end of the month.

News

Kamer over ov-boetes studenten: ‘Alle perken te buiten’

De een is woest, de ander noemt het schokkend. Zo reageren Kamerleden op de onthulling dat ov-bedrijven eerst hun belofte braken en nu tientallen miljoenen euro’s verdienen aan ov-boetes voor studenten.

Read more articles