News

Daling onderzoeksgeld baart UT zorgen

De omzet die de UT haalt uit de tweede en derde geldstroom is tussen 2012 en 2016 gedaald van 86 miljoen naar 76,3 miljoen euro. Dat valt te lezen in de managementrapportage die binnenkort in de Uraad besproken wordt. Met de afrondende fase van UT 2020 hoopt de UT het tij ten gunste te keren.

News

Corpsballen onder vuur

Niet alleen in Groningen neemt de kritiek op studentverenigingen toe. Ook in centrum van Amsterdam wordt steeds harder geklaagd over bewoners van dispuutshuizen, die voor veel overlast zouden zorgen.

News

‘Trump is een intermezzo’

In een tjokvolle Agora-zaal trapte historicus Maarten van Rossem dinsdagavond het nieuwe seizoen van Studium Generale af. Onafgebroken praatte hij anderhalf uur lang over Trump en het klimaat. Spoiler: ondanks de Amerikaanse president heeft Van Rossem wel vertrouwen in de toekomst.

News

Meer alumni geven aan Universiteitsfonds

Het aantal donaties aan de jaarcampagne van het Universiteitsfonds zit flink in de lift, blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening 2016. Het aantal giften steeg naar 689 ten opzichte van 464 in 2015.

News

Spinozapremie krijgt evenknie voor toegepast onderzoek

Vanaf volgend jaar maken wetenschappers kans op de Stevinpremie voor toegepast onderzoek. Net als de Spinozapremie is de nieuwe prijs 2,5 miljoen euro waard.

News

Veel jongeren voor bèta of techniek? Dat valt wel mee

In Nederland volgen steeds meer jongeren een technische of exacte opleiding. Maar in vergelijking met andere landen stelt het weinig voor, blijkt uit het jaarlijkse OESO-rapport Education at a Glance.

News

International housing: still room for improvement

Reportedly, many international students in cities such as Utrecht, Amsterdam and Groningen have been struggling to find accommodation. The student-housing situation in Enschede is better than in other cities, but there is still room for improvement.

News

‘Terugkeer van de basisbeurs mogelijk’

Er liggen plannen op de formatietafel om de basisbeurs – al dan niet in een andere vorm – opnieuw in te voeren. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Een akkoord is er nog niet.

News

Kronos wint twee keer zilver op NSK Teams

Atletiekvereniging Kronos heeft zaterdag zowel bij de mannen als de vrouwen zilver gepakt op het NSK Teams in Wageningen. De studenten vormden een gezamenlijk team met de atleten van AC Tion (Enschede), MPM (Hengelo) en Daventria (Deventer)

News

Hapjes en drankjes proeven op Food Market

De catering op de UT gaat volgend jaar op de schop. Er komt een nieuwe aanbesteding voor de horeca. Wie een voorproefje wil, kan donderdagmiddag terecht op de Food Market op het O&O-plein.

News

Tweede Kamer: helpt nieuwe onderwijskeuring?

Meer vertrouwen, minder rompslomp: het idee achter het wetsvoorstel accreditatie klinkt goed, maar de Tweede Kamer houdt zijn twijfels. Gaat de lastendruk wel echt omlaag?

News

GOGBOT 2017: In ruimtecapsule naar de Mac

Het festival GOGBOT trapte gisteravond af met een prijs voor studenten van de opleiding Creative Technology. De UT-teams Bus Lightyear en The Glitch kwamen op een gedeelde eerste plaats en ontvingen de CreaTe Award voor hun installatie over het thema Intergalactic. Ze delen een prijs van 1000 euro.

Read more articles