News

‘Ik zie het belang van de universiteit voor de regio’

Met een erepenning nam de UT maandag afscheid van de voorzitter van het Universiteitsfonds, Herman Hazewinkel. Wilma van Ingen, voorzitter RvB bij Nysingh advocaten en notarissen en lid van het UT-ambassadeursnetwerk, volgt hem op.

News

Zware tegenslag Delft Nuon Solar Team

Tegenslag voor het Solar Team van de Universiteit Delft. De accu van hun zonneauto staat vast in Singapore. Vliegtuigmaatschappijen willen de batterij niet vervoeren naar Australië. Het is onzeker of het Delftse team volgende maand aan de start van de World Solar Challenge verschijnt.

News

Provinciegeld voor Fraunhofer-onderzoek

De provincie Overijssel stelt een miljoen euro beschikbaar voor een samenwerking tussen het Fraunhofer Project Center op de UT en het Almelose bedrijf Aeronamic. Zij gaan onderzoek doen naar 3D metaalgeprinte vliegtuigonderdelen.

News

ERC starting grants voor Leijten en Filatova

UT-onderzoekers Tatiana Filatova en Jeroen Leijten krijgen een ERC starting grant ter waarde van 1,5 miljoen euro. Met deze Europese beurzen kunnen de wetenschappers een eigen onderzoeksteam opzetten.

News

Campus als schoolvoorbeeld voor Chinezen

Een twintigtal Chinese stedenbouwkundigen kreeg vanmiddag van Gert-Jan Hospers (docent) en Peter Timmerman (Studium Generale) een rondleiding over de campus. De reden? Inspiratie opdoen van de lokale architectuur.

News

Hele week gratis reizen voor Groningse studenten

Vijfhonderd Groningse studenten mogen dit collegejaar de hele week gratis reizen met het openbaar vervoer, behalve in de ochtendspits. Het experiment moet meer zitplaatsen in bus en trein opleveren.

News

RED Shift arrives to Australia a week late

Solar Team Twente left for Australia last week to get ready for the Bridgestone World Solar Challenge. Their solar car RED Shift, however, didn’t arrive to the destination yet.

News

‘De meeste politici geven mij gelijk’

Collegevoorzitter Victor van der Chijs waarschuwde in zijn speech - gisteren tijdens de opening van het academisch jaar - over teruglopende overheidsinvesteringen. Wat gaat hij daar aan doen?

News

Honderden handtekeningen onder petitie tegen Duisenberg

Er staan bijna veertienhonderd handtekeningen onder een petitie tegen de benoeming van VVD-politicus Pieter Duisenberg als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

News

UT daalt in Times Ranking

De UT staat op de 179e plaats in de zojuist verschenen Times Higher Education Ranking. Dat is 26 plekken lager ten opzichte van vorig jaar.

News

Global Goals Jam: ‘Think big, start small’

‘Think big, start small.’ That is the main idea behind the Global Goals Jam, which is being hosted in the DesignLab on the 15th and 16th of September. During this two-day event, UT students can form groups to think of solutions for big United Nations (UN) issues like poverty, hunger and education.

News

Universiteiten willen vooroplopen in digitalisering

De universiteiten gaan hun onderwijs op de schop nemen, zeggen ze bij de opening van het academische jaar. Vier jaar lang willen ze experimenteren met digitalisering.

Read more articles