News

Bussemaker: Gelukkig worden belangrijker dan goed presteren

Gelukkig worden is belangrijker dan goed presteren in het onderwijs, zegt minister Bussemaker bij de opening van het academisch jaar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

News

Opening Academisch Jaar 2017

Het nieuwe academisch jaar ging maandag officieel van start. Dat gebeurde in de Waaier, met onder meer een lezing van Robert-Jan Smits (Europese Commissie), de presentatie van Electric Superbike Twente, een optreden van indiepopband Rondé en het uitreiken van prijzen. Een fotoverslag van de feestelijke bijeenkomst.

News

Graduation Awards for excellent students

The winners of the Graduation Award were announced at today’s Opening of the Academic Year ceremony. This prize is annually given to five excellent Master’s students, all from the five different UT faculties. Besides the honor of winning, the students received a cheque in the value of €1000.

News

Koen Dwarshuis wins TGS Award

This year’s Twente Graduate School (TGS) award goes to Koen Dwarshuis for his research on flexible musculoskeletal models. The student of Mechanical Engineering received the award today during the Opening of the Academic Year ceremony.

News

Stoelinga benoemd tot hoogleraar aan Radboud Universiteit

UT-onderzoeker Mariëlle Stoelinga gaat als deeltijdhoogleraar Informatica aan de slag bij de Radboud Universiteit. Per 1 september werkt ze één dag in de week in Nijmegen, de andere dagen blijft ze werkzaam in Twente.

News

Scheefgroei: te weinig geld voor zoveel studenten

De universiteiten leveren steeds meer bachelors en masters af, maar ze krijgen nauwelijks extra geld. Er is sprake van scheefgroei, meldt het Rathenau Instituut vandaag.

News

‘Innovatie als antwoord op enorme uitdagingen’

Robert-Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en innovatie van de Europese Commissie, is vanmiddag spreker bij de opening van het nieuwe academische jaar. Hij blikt alvast vooruit, met een uitgesproken visie op onderwijs, innovatie en de rol van ‘Europa’.

News

Drienerburght straks verder als U-Parkhotel

U-Parkhotel zal de nieuwe naam zijn van Conferentiehotel Drienerburght, zodra de verhuizing naar de Hogekamp – in de zomer van 2018 - rond is. En dat wordt hoog tijd, vindt directeur Marijke Schmand.

News

Protest tegen werkdruk bij universiteiten

Er moet iets gebeuren aan de hoge werkdruk bij universiteiten, waarschuwen vakbonden VAWO en FNV bij de opening van het academische jaar. ‘Overwerk is eerder regel dan uitzondering.’

News

DUO wil vriendelijker worden

Betere brieven, een persoonlijker aanpak, minder lange wachttijden… Na vernietigende kritiek van de Nationale Ombudsman gaat de Dienst Uitvoering Onderwijs de schouders eronder zetten.

News

Studenten spekken spaarrekening met geld van DUO

Onder studenten is lenen zo vanzelfsprekend geworden dat ze er nauwelijks meer over nadenken. En steeds vaker zetten ze het geld op hun spaarrekening, waarschuwt het Nibud.

News

Fors meer aanmeldingen bij universiteiten

Er hebben zich bij de universiteiten dertien procent meer eerstejaars bachelorstudenten aangemeld dan vorig jaar om deze tijd. Universiteitenvereniging VSNU vermoedt dat de uiteindelijke instroom minder sterk zal stijgen.

Read more articles