News

Moeder lichtte studerende zoons op

Een moeder heeft haar drie zoons twaalf jaar lang opgelicht door op hun naam maximaal te lenen bij DUO. Haar kinderen wisten nergens van. Toch moeten zij van DUO de schuld terugbetalen.

News

Nominatie voor Kronos

Atletiekvereniging Kronos is genomineerd voor de Auke Vleer Waarderingsprijs, een prijs voor de sportvereniging, sportorganisatie of het sportinitiatief van het jaar. De prijs wordt uitgereikt op het Sportgala Enschede op 15 september.

News

UvA-studenten roepen op tot boycot VSNU

De Universiteit van Amsterdam moet universiteitenvereniging VSNU de rug toekeren, vinden studenten van de centrale studentenraad. Ze hebben geen vertrouwen in de nieuwe VSNU-voorzitter, VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg.

News

Bachelorstudent ontwerpt oplaadkit e-bike

Thuis je e-bike opladen met zonne-energie? Bachelorstudent Nino Bolink (21) studeerde woensdag af op zijn ontwerp voor een oplaadkit in huis.

News

NVAO: noem opleidingen niet langer ‘excellent’

De meeste opleidingen zijn ‘voldoende’, sommige zijn ‘goed’ en slechts een twintigtal is ‘excellent’. Dat laatste oordeel kan maar beter verdwijnen, vindt onderwijskeurmeester NVAO. Minister Bussemaker lijkt er wel wat voor te voelen.

News

Paella, chili con carne en boerenkool

Er lopen veel, heel veel internationale studenten rond op de Food Fair van de master Kick-In, die gisteravond plaatsvond op het Ganzenveld. Op de markt kunnen de studenten een maaltijd scoren bij de verschillende kraampjes, die elk een land vertegenwoordigen met bijpassende gerechten.

News

In het buitenland studeren, kan dat ook online?

Al tien jaar lang moedigt de vereniging van Nederlandse Wereldwijde Studenten iedereen aan om in het buitenland te gaan studeren. Gaat online onderwijs het buitenlandavontuur overbodig maken?

News

KNAW wil geen ‘Harvard aan de Rijn’

Meer geld voor de wetenschap en meer samenwerking tussen universiteiten. Dat is de komende jaren het devies, zegt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

News

10.000e student: in limo naar campus

De Colombiaanse student Monica Pazos is de 10.000e student, die ingeschreven staat op de UT. Deze magische grens werd afgelopen weekend bereikt.

News

SP: ‘Woningnood door buitenlandse studenten’

De woningnood onder studenten wordt mede veroorzaakt doordat universiteiten zoveel buitenlandse studenten werven, stelt een Amsterdamse wethouder van de Socialistische Partij.

News

Vluchtelingstudent gebaat bij buddy

Vluchtelingstudenten die dat willen, moeten een buddy kunnen krijgen, vindt de stichting die hen ondersteunt. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen door en halen hogere cijfers. ‘Het project was meer een vriendschap’, zeggen twee deelnemers.

News

The storming of the Bastille

A traditional part of the Kick-In: the storming of the Bastille. It's all about water, mud and foam. Well, actually it's all about getting through the obstacle course as fast as possible and in one piece. What does the storming look like? Find out here!

Read more articles