News

Onderzoek naar doorstroom bachelor-master

GroenLinks wil weten hoe het komt dat steeds meer studenten later aan hun master beginnen. Minister Bussemaker kondigt een onderzoek aan.

  • EN
  • NL
News

Opening Kick-In 2017: Find your rhythm

Juist op de dag dat de zomer een doorstart maakt, stromen zo’n 1500 deelnemers de campus op voor de Kick-In 2017. Rond 11 uur is het nog rustig op het terrein van de openingsmarkt. Maar dat verandert snel. De rij voor het toegangsbandje gaat tot halverwege de Hallenweg.

  • EN
  • NL
News

UT welcomes freshmen on the campus

Right when the summer decided to make a comeback, about 1500 participants enter the campus for the Kick-In 2017. At about 11 a.m. it’s still pretty quiet on the terrain where the opening market is taking place. But that’s about to change. The queue for the entrance bracelet already takes up half the Hallenweg.

News

‘We kunnen het niet alleen’

‘De Nederlandse overheid moet blijven investeren in de infrastructuur van de nanotechnologie en de nanowetenschap’, stelt UT-professor Guus Rijnders, wetenschappelijk directeur van onderzoeksinstituut MESA+. ‘Anders dreigen we onze toppositie in de wereld te verliezen en zullen onderzoekers naar het buitenland vertrekken.’

News

VVD’er Duisenberg nieuwe voorzitter VSNU

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg wordt de nieuwe voorzitter van universiteitenvereniging VSNU. Per 1 oktober volgt hij Karl Dittrich op, die met pensioen gaat.

News

Geneeskunde studeren en toch geen arts worden

Veel jonge artsen zullen nooit de specialisatie van hun eigen voorkeur kunnen kiezen, voorspellen de academische ziekenhuizen. ‘Een deel van hen zal mogelijk zelfs nooit als arts werkzaam zijn.’

News

Fitnessruimte heropend: ‘Zitten is het nieuwe roken’

De fitnessruimte van het UT-sportcentrum onderging deze zomer een flinke metamorfose. Het resultaat: een frisse, groene en open omgeving, met volledig nieuwe fitnessapparatuur. En dat werd hoog tijd, stelt hoofd sport Sanne Kleinenberg.

News

Cambridge University zwicht voor petitie wetenschappers

Cambridge University Press zet de eerder verwijderde artikelen van haar tijdschrift in China weer online. Deze waren weggehaald onder druk van de Chinese regering. Wetenschappers dreigden met een boycot.

News

DUO snuffelde in reisgegevens studenten

Waar heb jij in- en uitgecheckt? In de strijd tegen fraude met de studiefinanciering heeft de Dienst Uitvoering Onderwijs de privacy van studenten geschonden, vindt de rechter.

News

Ondertussen deze zomer…

Er is nog steeds geen nieuw kabinet, er zijn nog geen kernraketten afgevuurd in Azië en de Nederlandse economie trekt weer aan. Maar wat gebeurde er deze zomer in het hoger onderwijs?

News

Ali B en Brace hoofdacts op Introductieconcert

De line-up van het introductieconcert van de Kick-In op woensdag 30 augustus is bekend. Ali B, Brace, dj’s Faste, Avi on Fire en de Hottub Heroes spelen voor de nieuwe studenten op de Oude Markt.

News

Bastille gets a makeover

The Atrium of the Bastille building has been given a new face. The center of the building now hosts a working café and a Subway restaurant.

News

Drie UT-nominaties voor het beste tech-idee

Drie UT-initiatieven zijn genomineerd voor ‘Het beste tech-idee’ van het populairwetenschappelijke tijdschrift KIJK. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door een deskundige jury, en voor 50 procent door de online-stemmers.

Read more articles