News

Swapfiets komt naar Enschede

Twee UT-studenten starten deze zomer een abonnementsdienst voor fietsers in Enschede: Swapfiets. Woensdag 23 augustus staan ze met honderd fietsen op de openingsmarkt van de Kick-In.

News

UT behoudt plek in Shanghai Ranking

De UT staat opnieuw tussen plek 301 en 400 in de wereldwijde Shangai Ranking, die vandaag verscheen. Van de dertien Nederlandse Universiteiten staan er vier in de top 100: Utrecht, Groningen, Rotterdam en Leiden.

News

Hops and Grains wil bierbrouwerij in Bastille

De UT-studenten Émile Heijs en Yorick Bosch van de start-up Hops and Grains zijn bezig om een kleinschalige brouwerij voor speciaalbier te openen in de Bastille.

News

Vijf UT-onderzoekers ontvangen Veni-subsidie

Voor vijf UT'ers begint de zomer goed. Zij krijgen een Veni van 250.000 euro. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakte dat afgelopen vrijdag bekend.

News

Veertiende plek voor voetballende UT-robots

Met een 2-0 verlies, maar opgeheven hoofd, neemt Roboteam Twente vandaag afscheid van RoboCup 2017. De laatste partij om de dertiende plek weten de Enschedeërs niet te winnen in Nagoya.

News

Robotvoetbal: winst in Japan

Na een zinderende wedstrijd, mag RoboTeam Twente morgen de finale van het lower tournament spelen. Teamleider Ewoud Croll is dolblij. ‘Zo gaaf dat we de finaledag mee mogen maken.’

News

‘Perfect robotvoetbal is een creatief proces’

Een robotvoetbalteam moet in 2050 de FIFA-wereldkampioen verslaan. Dat doel heeft RoboCup, het voetbaltoernooi waar RoboTeam Twente aan meedeed. Een ‘big goal’, aldus professor Takeshi Ohashi, voorzitter van de Japanse organisatie.

News

RoboTeam Twente vierde in de poule

Opluchting en blijdschap bij het RoboTeam Twente, zij scoorden vandaag hun eerste doelpunt in de RoboCup. Een wedstrijd winnen lukte nog niet. Met twee gelijke spelen en twee keer verlies eindigen ze als vierde in de poule.

News

RoboTeam Twente: ‘We leren iedere minuut’

Eén punt uit twee wedstrijden en ze zijn er dik tevreden mee. RoboTeam Twente beleefde vandaag haar vuurdoop op RoboCup in het Japanse Nagoya.

News

'We werken bijna de klok rond'

In het bloedhete Nagoya schroeft Stefan Tolboom de zevende robot in elkaar. Daarmee heeft RoboTeam Twente de benodigde zes spelers én een reserve. ‘We werken bijna de klok rond.'

News

Opening RoboCup 2017 met veel zwarte pakken

Trommels, zwarte maatpakken en toespraken van hoogwaardigheidsbekleders. RoboCup 2017, met deelnemer RoboTeam Twente, is vandaag in Nagoya geopend.

News

Robert Jan Smits opent academisch jaar

Robert Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en innovatie van de Europese Commissie, opent maandag 4 september in de Waaier het academische jaar 2017-2018 van de UT. Thema van de opening luidt 'A taste of Red Hot Innovation'.

Read more articles