News

Brand in studentenflat: kan dat mij ook overkomen?

Eergisteren vielen er een dode en twee zwaargewonden bij een brand in een studentenflat in Diemen. Moeten studenten in andere flats zich ook zorgen maken over hun veiligheid?

News

UT ontwikkelt nauwkeurige laser op een chip

UT-onderzoekers ontwikkelden met UT-spin-off Lionix een kleine, nauwkeurige laser op een chip met een afwijking van 290 Hertz ten opzichte van de standaardfrequentie. Onderzoeksleider Klaus Boller (MESA+) presenteerde de laser onlangs tijdens een wetenschappelijke conferentie.

News

Dode en twee zwaargewonden bij brand studentenflat Diemen

Bij een brand in een studentenflat in Diemen is dinsdagnacht een dode gevallen. Ook zijn vier gewonde bewoners, van wie twee zwaargewond, naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak is nog onbekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit.

News

Elk jaar kiezen tienduizend studenten voor het buitenland

De afgelopen tien jaar gingen bijna 76 duizend studenten met hun Nederlandse studiefinanciering naar het buitenland om daar een volledige opleiding te volgen. Ze kozen voor 1.300 universiteiten en hogescholen in 86 landen.

News

Opening of the AIRplayground

AIRplayground opened today in the hospital Medisch Spectrum Twente (MST). This interactive playground, developed at the UT, is now located in the waiting room of the MST Pediatrics department in Enschede.

News

Faculteitsbesturen in nieuw jasje

De invulling van de nieuwe faculteitsbesturen per 1 september is rond. Daarmee treedt het eerste deel van het reorganisatieplan UT2020 in werking. Het college van bestuur hoopt met deze meerkoppige faculteitsbesturen op een meer integrale aansturing op onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

Solar Boat Twente

Podiumplek voor debutant Solar Boat Twente

Het is ze gelukt. Solar Boat Twente vaarde vandaag naar de derde plek in het eindklassement bij de Monaco Solar Boat Challenge. Het doel, een podiumplek, is daarmee gehaald.

Solar Boat Twente

Stabiel rondjes varen in Monaco

Het was deze ochtend erop of eronder voor Solar Boat Twente, tijdens de eerste racedag van de Monaco Solar Boat Challenge. Stabiel vaarde de Twentse zonneboot rondjes door de haven van Monaco, met als resultaat een bijna vlekkeloos internationaal debuut en een vierde plaats in de topklasse.

News

Laatste nieuwtjes op gevel Vrijhof

De Vrijhof krijgt woensdag een ledscherm aan de gevel boven de ingang van de bibliotheek. Onder andere Sport, Cultuur, de Student Union en U-Today gaan hierop berichten plaatsen.

News

Universiteiten en hogescholen hardleers: nog steeds extra studiekosten

Er zijn nog steeds universiteiten en hogescholen die ten onrechte eigen bijdragen vragen aan studenten. Voor studentenorganisatie ISO is de maat vol: ‘Het moet nu echt voor eens en voor altijd afgelopen zijn.’

News

Formatiepartijen verdeeld over selectie aan de poort

Mag je studenten selecteren voordat ze aan een opleiding beginnen? Of werkt dat in het nadeel van mannen, migrantenkinderen en gehandicapten? Daarover verschillen de vier politieke partijen aan de onderhandelingstafel van mening.

News

LSVb: Enschede hekkensluiter studentenhuisvesting

Enschede eindigt als laatste bij de verkiezing Beste studentenkamerstad 2017 van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De vinger wijst naar de gemeente. ‘Het minst vriendelijke huisvestingsbeleid van alle gemeenten’, zegt het rapport. De gemeente herkent zich er niet in.

Read more articles