News

Beste diabetesidee komt van UT en ZGT

De Diabetescoach ‘Diameter’, een samenwerking tussen UT-onderzoekers en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), is gekozen tot het Beste Diabetesidee van 2017. Deze app helpt patiënten om hun leefstijl te verbeteren. De UT’ers krijgen een subsidie van 50.000 euro om het idee verder uit te werken.

News

Leiden en Utrecht verdelen Spinozapremies

Zojuist zijn de NWO-Spinozapremies toegekend aan twee Utrechtse en twee Leidse hoogleraren. Deze premie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding van Nederland en wordt ook wel de Nederlandse Nobelprijs genoemd. De UT valt buiten de boot.

News

LSVb: ‘Laat politici de Tweede Kamer zelf opknappen’

Het schiet maar niet op met de formatie, dus komt de Landelijke Studentenvakbond met een eigen regeerakkoord: er kan twee miljard extra naar hoger onderwijs en onderzoek als de overheid minder geld verspilt.

News

Bussemaker: geen speciale ov-kaart voor zomerstages

Studenten die in de zomer stagelopen hebben pech. Ze kunnen alleen met korting reizen en moeten de extra kosten toch echt uit eigen zak betalen, vindt minister Bussemaker.

News

Taste of Summer gaat niet door

Het Taste of Summer Festival zaterdag in het Volkspark gaat niet door, en ook de Talent Meet vandaag is afgelast. ‘De voorverkoop viel tegen’, zegt organisator Lieke Dom. ‘We maken er een avondfestival bij sociëteit Antigoon in De Pakkerij van, met dezelfde optredens.’

News

Mind the Gap: ‘Baankeuze vaak geen doordacht proces’

Waarom kiezen bètastudenten wel of niet voor een baan in de techniek? Dat vroegen onderzoekers van BMS-vakgroep Onderwijskunde zich af met het onderzoeksproject ‘Mind the Gap’. Donderdag presenteerde de groep de resultaten. Onderzoeker Maaike Endedijk licht toe.

News

Hoe populair is flexstuderen?

Vier instellingen beginnen komend studiejaar met het experiment flexstuderen: studenten kunnen hun eigen tempo kiezen en betalen alleen voor vakken die ze echt volgen. De belangstelling wisselt sterk. Ook omdat niet alle instellingen even flexibel zijn.

News

Travel grant for female postdocs

Female postdocs, apply! There is a special travel grant waiting for you: the Distinguished Women Scientists Fund. This year's call for applications is now officially open and any female postdocs residing in the Netherlands are welcome to join.

News

‘Achterban zit niet te wachten op avondcolleges’

Colleges in de avonduren? Op maandagmorgen of vrijdagmiddag? Het zou zo maar kunnen. Het onderwerp avondcolleges bracht gisteren, woensdag, wat vuurwerk in de Uraad.

News

Ontgroeningen: Bussemaker legt bal bij instellingen

Als ontgroeningen uit de hand lopen, moeten hogescholen en universiteiten daar paal en perk aan stellen, vindt demissionair minister Bussemaker. Ze gaat de ontwikkelingen ‘monitoren’.

News

Hoofdredacteur Quote: 'Een klootzak zijn als het moet'

Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote, vertelde gisteravond tijdens Route Suc6 in The Gallery over zijn weg naar succes en hoe hij zijn passie vond. Hij sprak over ondernemerschap en constante vernieuwing en hoe hij dit toepast in zijn werk.

News

Ook hoger onderwijs op de bres voor basisscholen

Ook het middelbaar en hoger onderwijs steunen de oproep om de werkdruk in het basisonderwijs te verlagen en de salarissen te verhogen. Op 27 juni gaan onderwijzers daarvoor actievoeren en gaan de basisscholen een uur later open.

Read more articles