News

Onterecht bsa? Toch weer studeren

Honderden studenten werden onterecht weggestuurd met een negatief bindend studieadvies. Bijna veertig daarvan wilden graag hun studie weer oppikken. Het ging niet altijd van harte, maar ze zijn inmiddels allemaal weer toegelaten.

News

Uraad stemt in met eerste deel reorganisatieplan

De universiteitsraad stemde woensdagochtend schoorvoetend in met het eerste deel van het reorganisatieplan UT2020. Het gaat hierbij vooral om de invulling van nieuwe facultaire besturen die in september gevormd moeten zijn.

News

Nieuw financieel- en organisatieplan voor ATLAS

Hoeveel mag University College ATLAS kosten en hoe wordt de kleinschalige excellentieopleiding ingebed in de UT-organisatie? Eind dit jaar heeft het universiteitsbestuur hier een plan voor, zo beloofde collegevoorzitter Victor van der Chijs woensdagmorgen aan de Universiteitsraad.

News

UT Challenge: hoofdprijzen voor bierbrouwers en brillenbouwers

Studentenbedrijven Aryzon en Hops & Grains zijn de grote winnaars van de UT Challenge. Tijdens de Entrepreneurial Day werden zij door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorieën. Ze kregen ieder een cheque, ter waarde van vierduizend en zesduizend euro.

News

Marina van Damme award: UT alumna starts a revolution in Zimbabwe

Moreblessings Shoko became this year’s winner of the Marina van Damme award. This ambitious UT graduate aims to empower girls in Zimbabwe by using drones. Drones that will fly to rural areas of her home country and provide girls with sanitary pads, and therefore the chance to go to school.

News

In één minuut je waarde laten zien

Voor de negentien finalisten van de Entrepreneurial Challenge was het vandaag de grote dag. Na een maandenlange voorbereiding pitchten zij hun idee tijdens de halve finale in het Designlab. Vier van hen gaan door naar de finale, later vandaag.

News

Felix Broens wint Van den Kroonenbergprijs 2017

De Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap gaat dit jaar naar UT-alumnus Felix Broens. De oprichter, eigenaar en CTO van het bedrijf Convergence ontving de prijs dinsdag tijdens de Entrepreneurial Day in de Waaier.

News

‘Ondernemerschap gedijt niet in angstcultuur’

Jose van Dijk, vicepresident bij de Amerikaanse technologiegigant Cisco, geeft vandaag de keynotelezing tijdens de Entrepreneurial Day. Het onderwerp: ‘disrupt or be disrupted’. Vanuit haar jarenlange ervaring in Silicon Valley vertelt ze over digitalisering, start-ups, verbinden en falen.

News

Werkdruk? ‘Als het maar bespreekbaar wordt’

De werkdruk aan universiteiten is enorm hoog, vinden veel medewerkers. Maar wie kan daar iets aan veranderen: de wetenschappers zelf, hun werkgevers of de politiek? Daarover hield vakbond FNV gisteren een debat.

News

UT-student verongelukt in Italiaanse Alpen

UT-student Boris Breek is vrijdag samen met zijn vader verongelukt bij een klimtocht in de Italiaanse Alpen. De student technische geneeskunde is 20 jaar geworden.

News

Veertig jaar campusvriendschap

Op de campus worden vriendschappen voor het leven gesloten. Zo ook bij de bestuurskundelichtingen 1977 en 1978. Acht van hen kwamen onlangs terug om hun 40-jarige kameraadschap te vieren. Hans-Jaap Moes: ‘We worden allemaal ouder en sentimenteel. Het is dan mooi om terug te keren naar je studietijd.’

News

Macron: ‘Klimaatwetenschappers, kom naar Frankrijk’

Frankrijk maakt zich sterk voor het klimaat. De regering heeft een website gelanceerd waarin onderzoekers en ondernemers die het klimaatprobleem willen oplossen worden uitgenodigd om naar Frankrijk te emigreren.

Read more articles