News

Uptempo jazzconcert in buitenlucht

De UTmost Bigband en de UTjazz Combination sluiten hun eerste jaar met de nieuwe dirigent Paul Rademaker komende woensdag af met een openluchtconcert op het terras van de Vestingbar.

News

Elsevier: Waar je studeert, voel je straks in portemonnee

Voor je toekomstige salaris maakt het niet alleen uit welke studie je kiest, maar ook waar je gaat studeren. Dat schrijft weekblad Elsevier op grond van onderzoek onder ruim een miljoen afgestudeerden.

News

CuriousU: ‘Groter, maar het kan nog groter’

De derde editie van de UT-summerschool, CuriousU, begint over twee maanden. ‘Het programma staat al behoorlijk’, aldus coördinator Rianne Kaptijn. En dat mag ook wel: ze verwacht dat het aantal aanmeldingen dit jaar de 300 passeert.

News

'We zien gigantische marktkansen'

De start-ups Hops and Grains en Ultrasound wonnen afgelopen weekend bij het ondernemersevent Funding Nemo. In Spinnerij Oosterveld kregen studenten kans om publiek en jury te overtuigen met pitches.

News

Onderwijskeuring mag een poosje geheim blijven

Hoe wij ons onderwijs kunnen verbeteren? Dat hoort u over een jaar. Als het kabinet zijn zin krijgt, mogen de aanbevelingen van onderwijskeurmeesters voortaan twaalf maanden binnenskamers worden gehouden.

News

‘Bemoei je niet met onafhankelijke onderwijspers’

Handen af van de persvrijheid, zeggen studenten en promovendi tegen hogescholen en universiteiten. Vooral bij de Groningse Universiteitskrant zou die onder druk staan. ‘Die vrijheid zullen wij te vuur en te zwaard verdedigen.’

News

Honderden miljoenen voor onderwijs: wie controleert dat?

Het geld van de basisbeurs moet niet ‘als hagelslag tussen de kieren verdwijnen’. Studenten hopen dat de Onderwijsinspectie een oogje in het zeil houdt, maar die gaat het niet doen. Wie dan wel?

News

Ziekteverzuim: lichte stijging na stabiele jaren

Het ziekteverzuim op de UT vertoont een lichte stijging na vier stabiele jaren. Opvallend is het verzuim vanwege psychische redenen. Dat staat in het jaarverslag 2016 van de externe arbodienst Human Capital Care (HCC). Die noemt de ‘toegenomen ervaren werkdruk’ een voor de hand liggende oorzaak.

News

QS Rankings: UT stijgt iets

De meeste Nederlandse universiteiten dalen in de wereldwijde QS Rankings, die voor de helft op de reputatie van universiteiten is gebaseerd. De TU Delft klimt naar plaats 54 en passeert de Universiteit van Amsterdam. Ook de UT klimt, van plek 188 naar 179, en is daarmee negende van de dertien Nederlandse universiteiten.

News

(Bijna) iedereen kan nu zijn collegegeld lenen

Vanaf vandaag kan iedereen jonger dan 55 jaar een lening afsluiten bij DUO voor zijn collegegeld. Het zogenoemde ‘levenlanglerenkrediet’ is bedoeld voor mensen die geen recht hebben op studiefinanciering.

News

New Rapid Prototyping lab at the UT

A new Rapid Prototyping lab is opening at the UT on the 14th of June. It is situated in the Horst building and can be used as a shared facility, where you can create 3D products in any shape or form.

News

De lange arm van China reikt steeds verder

In Nederland is men bang voor de invloed van Turkije, maar in de rest van de wereld is er angst voor de groeiende bemoeienis van de Chinese staat met haar inwoners overzees. Ook Nederland moet voorzichtig zijn, stelt Chinadeskundige Frank Pieke.

Read more articles