News

Brandbrief TU Eindhoven: mogelijk meer studentenstops

De TU Eindhoven is bang dat ze nog meer studentenstops moet instellen om niet te bezwijken onder de hoge instroom. Dat staat in een brandbrief aan de minister van Onderwijs en de informateur.

News

VAWO hekelt circus rond ‘zwaartekrachtmiljoenen’

We willen alle winnaars van harte feliciteren met de miljoenen van de ‘zwaartekrachtsubsidies’, zegt voorzitter Marijtje Jongsma van wetenschapsvakbond VAWO. Toch heeft ze kritiek op het ‘hele aanvraagcircus’.

News

Rector over talentbeleid: ‘Naar een platte organisatie’

Het talentbeleid is een speerpunt van rector Thom Palstra. Dat zei hij donderdagavond tegen zo’n dertig geïnteresseerden tijdens een Tête-à-tête in de Faculty Club. ‘Ik wil een platte organisatie, waarin iedereen productief kan zijn.’

News

Keep calm and communicate

De aanslag in Berlijn, begin dit collegejaar, leidde tot het congresthema Keep calm and communicate van studievereniging Communiqué. Crisiscommunicatie, veiligheid en privacy komen aan bod tijdens het event op woensdag 17 mei.

News

Biertjes, stempels en zilveren kruisjes

Een Elfbierenkruisje verdienen door bier te drinken? Dat kon gisten tijdens de Elfbierentocht. Gewapend met stempelkaart gingen studenten langs borrelplekken op de campus. Het laatste glas werd achterover geslagen in de Vestingbar.

News

Technohal: ‘transparant, open en eind 2018 af’

De Technohal is bijna tot op het bot gestript. Eind 2018 moet het gebouw klaar zijn om het cluster Health te huisvesten. Reden voor de kartrekkers van het herbouwproject om de voortgang te presenteren aan geïnteresseerde UT’ers tijdens een bijpraatsessie.

News

Gepriegel met bedrading en batterijen

Tot een echte battle kwam het niet bij studievereniging Proto. Daarvoor waren de studenten creative technology nog te druk met het ombouwen van hun Nerf gun tot battlemachine, gistermiddag in het Smart XP-lab.

News

Scholarship nodig? Daar is een app voor

Een tien voor wiskunde? 150 dollar. Voorzitter van de debatclub? 500 dollar. Amerikaanse scholieren die goed presteren kunnen een studiebeurs bij een universiteit of college bij elkaar verdienen.

News

Universiteiten: elf procent meer vooraanmeldingen

De aanmeldingen bij universitaire bacheloropleidingen liggen elf procent hoger dan vorig jaar om deze tijd. Vooral het hoge aantal internationale studenten valt op. De UT stijgt met 15 procent boven dat landelijk gemiddelde uit.

News

Uraad akkoord met herziening OER

De Uraad stemde woensdagmorgen in met de herziening van de Onderwijs- en Examenregeling (OER). Daarmee bestaat een onderwijsmodule komend studiejaar uit een geïntegreerd deel en toetsen die ook buiten de module houdbaar zijn.

News

Meer vrouwelijke KNAW-leden, maar inhaalslag blijft uit

De KNAW heeft vandaag 26 nieuwe leden gekozen, onder wie UT-hoogleraren Suzanne Hulscher en Bram Nauta. Normaal gesproken kiest de Akademie, die ruim vijfhonderd leden telt, elk jaar zestien nieuwkomers, maar dit jaar hield ze een extra ronde voor tien vrouwelijke wetenschappers.

News

Robird is flying in Canada

The Robird will now be used at the Edmonton International Airport in Canada. This is a big step for Clear Flight Solutions, the company behind Robird and a UT spin-off, as the Edmonton Airport will be the very first airport in the world to use their robotic bird on a daily basis.

Read more articles