News

‘Laat je niet leiden door bestaande ideeën'

Met een ronkende kettingzaag en rondspattend ijs ging de tweejaarlijkse denktank Create Tomorrow vanmorgen van start. Oud-nieuwslezer Rik van de Westelaken hield een openingswoord. Deelnemers buigen zich de hele dag over casussen.

News

Learn high-tech marketing at UT and in Finland

Would you like to spend half of your Master’s studies at the UT and half in Finland? Now you have the chance. The Lappeenranta University of Technology in Finland and the University of Twente have designed a new Master Double Degree in International Marketing Management (MIMM).

News

Een full moon party en after party brunch

Ze bestaan 40 en 15 jaar en beginnen morgen, geheel toevallig, tegelijk met het vieren van hun lustrum. Sirius trapt af met een gala in de Grote Kerk. Daedalus begint met een openingsfeest in café de Crazy Kangaroe.

News

'Mijn favoriet is de collectie souvenirs'

Een jubileum laat je niet onopgemerkt voorbij gaan. Een jaar lang vierde het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) het 25-jarig bestaan van het orkest met verschillende activiteiten. Een ervan is een expositie, bedoeld om 25 jaar muziekhistorie te delen met de rest van de UT.

News

NASA-camera helpt chirurg bij operatie borstkanker

Niet te veel weefsel verwijderen, maar vooral ook geen tumorcellen laten zitten. Een bijzondere camera moet chirurgen helpen om borstsparende operaties uit te voeren. KWF Kankerbestrijding kent hiervoor ruim 430 duizend euro toe aan het onderzoeksproject van UT-hoogleraar Theo Ruers.

News

UT leidt grootschalig Europees onderzoek

De UT leidt de komende jaren een grootschalig onderzoek naar de ethische en juridische aspecten van nieuwe technologieën. De Europese Unie investeert ongeveer 4 miljoen in dit project, waarbij meer dan 10 instellingen en organisaties betrokken zijn.

News

'Docenten civiele techniek doen ook mee'

De veertigste editie van de betonkanorace is op zaterdag 13 mei op het universitair watersportcomplex in Enschede. Studievereniging ConcepT (civiele techniek) organiseert het evenement.

News

Tijdschriften Oxford UP weer achter betaalmuur

Nederlandse wetenschappers verliezen binnenkort de toegang tot tijdschriften van Oxford University Press, nu de onderhandelingen met universiteitenvereniging VSNU zijn stukgelopen op open access.

News

D66: wantrouwen universiteiten elkaars bachelorniveau?

Waarom maken sommige masteropleidingen bij selectie verschil tussen hun eigen studenten en studenten van andere universiteiten, wilde D66 weten. Is dat omdat zij twijfelen aan de kwaliteit? Minister Bussemaker blijft het antwoord voorlopig schuldig.

News

Jeans for rent!

Would you lease your clothes instead of buying them? Dutch company MUD Jeans offers precisely this service: it leases jeans to its customers for one year. UT students have just finished a research focused on MUD Jeans and on how the company could increase the number of its lease contracts.

News

‘We hebben alles eruit gehaald wat erin zat’

Het UT/Saxion Runningteam behaalde vandaag, net als vorig jaar, de vijfde plek bij de Batavierenrace. Ondanks dat ze de kans op een podiumplek dit jaar groot achtten, zijn ze tevreden met het eindresultaat.

News

Amsterdam wint 45e Batavierenrace

Het Universiteitsteam van Amsterdam won zaterdagavond de 45e editie van de Batavierenrace. Nijmegen – de winnaar van de afgelopen twee edities – werd nipt tweede, gevolgd door Groningen. Het UT/Saxion-team behaalde een vijfde plaats. Bij de algemene competitie won het team ‘Succes is een keuze’.

Read more articles