News

Vooral instellingen met veel Oekraïense vluchtelingstudenten stopten steun

Universiteiten en hogescholen met de grootste aantallen Oekraïense vluchtelingstudenten geven vaak geen korting meer aan de nieuwe eerstejaars uit het land. Grote uitzondering is de Haagse Hogeschool.

News

Nobelprijs natuurkunde voor laserstralen en elektronen

Onderzoekers uit Amerika, Duitsland en Zweden winnen dit jaar de Nobelprijs voor de natuurkunde. Ze hebben superkorte laserpulsen ontwikkeld die de wereld van elektronen blootleggen.

News

Lijsttrekkers bezoeken campus in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht bezoeken de lijsttrekkers van de grote partijen traditiegetrouw de UT-campus voor de verkiezingsreeks Van Torentje naar Torentje. Het is de derde keer dat het initiatief van de UT en de Tubantia op de campus wordt gehouden.

News

Diversity Day at the UT: ‘Stronger marketing effort is needed’

With today being Diversity Day, the UT is trying to promote diversity, equity, and inclusion by offering workshops and inviting students and staff to design new ‘Diversity of Twente’ letters. Four UT students share their thoughts on Diversity Day and its importance.

News

Analyse: ‘stabiele’ financiering van hoger onderwijs kan toegankelijkheid schaden

Zo ongeveer iedere partij pleit in het verkiezingsprogramma voor stabielere financiering van het hele hoger onderwijs. Dat klinkt goed, maar wat zouden de gevolgen zijn?

News

‘Police cannot be effective without being fair’

Police officer and UT scientist Bas Böing received the Europol Excellence Award in Innovation last week. The focus of the winning project, as well as Böing’s PhD research at the UT, is using virtual reality (VR) to train police officers on how to overcome ethnic profiling. ‘I’ve tried everything, but VR is the only thing that’s worked.’

News

Rente op studieleningen stijgt naar 2,5 procent

De rente op studieleningen wordt volgend jaar ruim vijf keer zo hoog, heeft het Financieele Dagblad berekend. Het gaat van 0,46 naar ongeveer 2,55 procent. Studentenorganisaties eisen een renteplafond.

News

Nobelprijs voor grondleggers coronavaccin

Voor hun onderzoek naar mRNA krijgen Katalin Karikó and Drew Weissman de Nobelprijs voor de geneeskunde. Dankzij hun ontdekkingen kwamen er razendsnel vaccins tegen het coronavirus.

News

Hamer onderzoekt grensoverschrijdend gedrag in hoger onderwijs

Het ministerie van OCW heeft regeringscommissaris Mariëtte Hamer om advies gevraagd. Er zou nog onvoldoende kennis zijn over seksueel grensoverschrijdend gedrag aan universiteiten en hogescholen.

News

Solar Team Twente rijdt schade

Solar Team Twente liep tijdens een verkenningsrit in het Australische Darwin schade op aan zonneauto RED X. De beschadiging aan de romp van de auto kan nadelige gevolgen hebben voor de aerodynamica.

News

Universiteitenfestival: juist de international voelt de druk

Hebben universiteiten wel voldoende oog voor de noden en kansen van studenten? Het kan beter, menen koningin Máxima, onderwijsminister Dijkgraaf en de studenten zelf. Dat bleek tijdens een universiteitenfestival in Den Bosch.

News

Kabinet wil geen extra GZ-psychologen opleiden

Er worden dit jaar 965 GZ-psychologen opgeleid, ongeveer de helft van het aantal dat eigenlijk nodig is. Dat gaat niet snel veranderen, als het aan het demissionaire kabinet ligt.

Read more articles