News

Wangedrag op Conservatorium van Amsterdam

Bij het Amsterdamse conservatorium maakten drie docenten geregeld seksistische opmerkingen. Ook hebben ze studenten ongewenst betast en was er in ten minste één geval sprake van ongewenste seks. De docenten zijn inmiddels weg.

News

Schutter Rotterdam mocht geen arts worden

Het Openbaar Ministerie heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam eerder dit jaar gewaarschuwd voor de verdachte van de moorden in het Erasmus MC en een Rotterdamse woning: laat hem geen arts worden.

News

Nieuwe campagne moet UT als ‘minst bekende universiteit van Nederland’ weer op de kaart zetten

Een nieuwe, grootschalige marketingcampagne moet de naamsbekendheid van de UT vergroten. Volgens directeur Marketing & Communicatie Joost Steppé is de UT te onbekend bij het ‘grote publiek’ en is de campagne noodzakelijk om de instroom te verhogen. ‘We verdienen meer aandacht.’

News

Studenten meest tevreden over Wageningen en Windesheim

De gouden medailles van weekblad EW gaan dit jaar naar 89 bachelor- en masteropleidingen, waarvan de UT er twee in huis heeft. De studenten zijn daar bovengemiddeld tevreden over de inhoud van hun opleiding, de sfeer, de docenten en de faciliteiten.

News

Gelijk geboorteverlof voor alle UT-medewerkers

Door een nieuwe regeling is het voor elke UT-medewerker met gezinsuitbreiding – ongeacht de gezinssamenstelling – mogelijk om zes weken geboorteverlof te krijgen. De regeling, opgesteld door de dienst Human Resources, is vorige week goedgekeurd door het Overlegorgaan Personeel UT.

News

Opnieuw nauwelijks vrouwelijke hoogleraren erbij

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het percentage vrouwelijke hoogleraren met minder dan één procentpunt toegenomen. In de nieuwste telling is nog geen 28 procent van alle hoogleraren vrouw.

News

Universiteit Utrecht boycot THE-ranking, UT stijgt flink

Er staan dit jaar nog maar 12 Nederlandse universiteiten in de wereldranglijst van Times Higher Education. Niet omdat ze minder goed scoren, maar omdat de Universiteit Utrecht niet langer meewerkt aan de ranking. De UT stijgt aanzienlijk ten opzichte van vorig jaar.

News

Rector Radboud Universiteit stapt per direct op

Rector Han van Krieken van de Radboud Universiteit treedt vervroegd terug. Onlangs werd bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. Van Krieken wordt ook geen interim-voorzitter van universiteitenvereniging UNL.

News

Raad van State: wat mogen studenten straks zeggen over leenstelselmiljoenen?

Het leenstelsel zou honderden miljoenen euro’s opleveren en die moesten hogescholen universiteiten aan de kwaliteit van het onderwijs besteden. Dat geld blijft, maar de voorwaarden verdwijnen. Waarom eigenlijk, vraagt de Raad van State.

News

Drie UT-alumni op kandidatenlijst Pieter Omtzigt

UT-alumni Eddy van Hijum, Ilse Saris en Olger van Dijk staan op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van NSC, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. Dat maakte de Enschedese politicus dinsdagavond bekend.

News

PVV-onderwijswoordvoerder Harm Beertema keert niet terug

Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV) keert na de verkiezingen niet meer terug in het parlement. Hij heeft zich van de kieslijst teruggetrokken omdat partijleider Geert Wilders hem te laag had gezet.

News

UT co-hosts Keti Koti Table: ‘Create a space of safety and sympathy’

To celebrate the abolition of slavery while still recognising the wounds it may have left, the University of Twente, Saxion, and the municipality of Enschede are organising a ‘Keti Koti Table’ on the 28th of September, an event that seeks to foster a sense of belonging in a diverse society. Studium Generale organiser Hiska Bakker provides insight into what this ‘Keti Koti Table’ entails.

Read more articles