News

Die bezuinigingen komen niet door ons, zeggen vakbonden

Gaan de loonsverhogingen aan de universiteiten tot bezuinigingen leiden? Hier en daar klinkt dat argument, maar de vakbonden vinden het onzin. De bestuurders hebben er immers zelf mee ingestemd.

News

Veel onderwijs in verkiezingsprogramma D66

Als een van de laatste partijen heeft D66 het verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij wil meer kansen voor studenten, minder prestatiedruk en genoeg ruimte voor fundamentele wetenschap.

News

Nieuw ITC-onderkomen in de race voor ‘schoolgebouw van het jaar’

Het nieuwe onderkomen van de faculteit ITC op de campus maakt kans op de titel ‘schoolgebouw van het jaar 2023’. De Langezijds-verbouwing is een van de vijf genomineerde projecten in deze categorie van de Architectenweb Awards, een nationaal platform voor architecten.

News

Erepenning voor Heleen Miedema

Ter gelegenheid van haar afscheid van het gezondheidscluster kreeg Heleen Miedema vrijdagmiddag de Erepenning. Het is een van de hoogste onderscheidingen die de UT uitreikt, voor mensen met ‘zeer bijzondere verdiensten’.

News

Woordvoerders hoger onderwijs verlaten politiek

Uit Den Haag vertrekken na de verkiezingen veel politici. Onder hen ook vijf Tweede Kamerleden die zich bezighouden met het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

News

Ellen Giebels lid van wetenschappelijke adviesraad politie

Sinds deze week beschikt de politie over een onafhankelijke adviesorgaan: de Wetenschappelijke Adviesraad Politie. Een van de leden van die nieuwe raad is UT-hoogleraar Ellen Giebels.

News

Start basisbeurs: studenten ontvangen 130 miljoen euro

465.852 studenten krijgen vandaag voor het eerst de basisbeurs op hun bankrekening gestort. In totaal maakt studiefinancier DUO 130 miljoen euro over. En jawel, studenten lenen ook meteen tientallen miljoenen euro’s minder.

News

Kamer wil snel wetsvoorstel internationalisering krijgen

Ondanks de moeizame discussies in het kabinet rond migratie is minister Robbert Dijkgraaf gewoon doorgegaan met het voorbereiden van zijn wetsvoorstel rond internationalisering. Dat was slim, vindt demissionair premier Mark Rutte.

News

Campusflats omgetoverd tot Gangsta’s Paradise

Stichting Het Pleintje, bestaande uit de huizen Campuslaan 39, 41 en 43, houdt vrijdagavond het jaarlijkse flatfeest. De organisatie verwacht ruim 800 bezoekers, inclusief de veertig bewoners zelf. Het thema deze editie: Gangsta’s Paradise.

News

Kabinet wil kwart miljard minder uitgeven aan studenten-ov

Het kabinet trekt ruim een kwart miljard euro minder uit voor de ov-kaart van scholieren en studenten. Vervoersbedrijven voorzien dat ze diensten moeten gaan schrappen waar studenten hinder van zullen ondervinden.

News

Hoytemastichting in gebouw Vrijhof wordt opgeheven

De Hoytemastichting, al 55 jaar een vaste waarde op de Universiteit Twente, wordt per 1 januari 2024 opgeheven. De reden: een gestage terugloop van het aantal cursisten, dat deelneemt aan het uitgebreide scholingsaanbod.

News

RIVM: studiedoping wordt niet illegaal geïmporteerd

Sommige studenten gebruiken middelen tegen ADHD als studiedrug, maar hoe komen ze eraan, wilde het RIVM weten. De sporen in het rioolwater van studentensteden wijzen niet op grootscheepse illegale import.

Read more articles