News

BIJ1 en PVV: wie is er welkom in het hoger onderwijs?

Alle studenten en medewerkers moeten welkom zijn bij universiteiten, hogescholen en stagebedrijven, vindt BIJ1. PVV ziet dat anders en wil alleen Nederlandstalige studenten aan bacheloropleidingen toelaten.

News

UT verwelkomt internationale partners tijdens Campus Experience Day

De UT houdt 25 september onder de noemer ‘Campus Experience Day’ een campusbezichtiging voor werknemers van universiteiten die de EAIE-onderwijsconferentie in Rotterdam bezoeken. Medeorganisator Jaap Stout ziet het door de wervingsstop voor internationale studenten als een mooi alternatief om de UT te tonen, al benadrukt hij dat de dag en de wervingsstop los van elkaar staan.

News

Verkiezingsprogramma’s: elitair hoger onderwijs of juist niet?

Onderzoek moet maatschappelijk nut hebben, daar zijn de BBB en ChristenUnie het over eens in hun verkiezingsprogramma’s. Forum voor Democratie wil liever de elitaire gedachte terugwinnen.

News

Universiteitsbibliotheek vanaf 1 oktober langer open

De universiteitsbibliotheek verruimt de openingstijden vanaf 1 oktober. Studenten kunnen dan op doordeweekse avonden tot 23.30 uur blijven studeren. Het stijgende bezoekersaantal ligt ten grondslag aan de wijziging.

News

Student geneeskunde wint rechtszaak tegen onvoldoende bij Raad van State

Een Groningse geneeskundestudent raakte tijdens een coschap in conflict met zijn beoordelaars in een ziekenhuis, maar kon met zijn klachten nergens terecht. Dat is tekenend, reageert belangenorganisatie De Geneeskundestudent.

News

Grid in Agorazaal daalt met één druk op de knop: ‘Veilig, makkelijk en snel’

Hoog boven de theatervloer handmatig lampen indraaien of aanpassen? Nee, dat hoeft niet meer. De Agorazaal heeft nu de beschikking over een beweegbaar grid, zoals dat heet. Het buizenstelsel waar theaterlampen aan worden gehangen komt voortaan met één druk op de knop naar beneden.

News

Stufi maakt Nederland aantrekkelijk voor internationals, erkent Dijkgraaf

Sinds 1 september kunnen Europese studenten in Nederland makkelijker studiefinanciering krijgen. Maar geld is 'waarschijnlijk niet de belangrijkste reden' om hierheen te komen, antwoordt minister Dijkgraaf op Kamervragen.

News

Nederlander wint Ig Nobelprijs voor studie naar verveling

Verwacht je een saai college? Dan is de kans groter dat je je gaat vervelen, blijkt uit onderzoek van wetenschappers die vannacht de Ig Nobelprijs voor het onderwijs hebben gekregen. Onder hen ook de Nederlandse psycholoog Wijnand van Tilburg.

  • EN
  • NL
News

Faculty Green Team wil duurzaamheidsinitiatieven samenbrengen

In gebouw Linde wordt donderdag het startschot gegeven voor het Faculty Green Team. Het duurzaamheidsinitiatief wil de vele UT-oproepen tot bewustwording omzetten in daadkracht. Projectmanager Efia Addo vertelt over die ambitie en de toegevoegde waarde binnen het brede scala van klimaatclubs op UT.

  • EN
  • NL
News

Faculty Green Team aims to bring sustainability initiatives together

The Faculty Green Team will be kicked off in building Linde on Thursday. The sustainability initiative aims to turn the many UT calls for awareness into action. Project manager Efia Addo talks about that ambition and the added value within the wide range of climate clubs at UT.

News

Stortvloed reacties op wetsvoorstel internationalisering

Er zijn meer dan 140 reacties binnengekomen op een conceptwetsvoorstel dat de toestroom van buitenlandse studenten in goede banen moet leiden. De universiteiten en hogescholen kraken het. Anderen zijn juist enthousiast.

News
Nieuw theaterprogramma Vrijhof

‘Cultuur opent nieuwe werelden: verbaas je, verwonder je en leer’

Het nieuwe cultuurseizoen barst van de veelzijdigheid en veelkleurigheid, want iedereen moet zich welkom voelen. En de inhoud? Die hebben de studenten mede zelf bepaald. Evelien Bril (programmacoördinator cultuur) en Ellen Peters (programmeur podiumkunsten) lopen door het programma en stoppen bij enkele hoogtepunten.

News

Studenten en instellingen bieden steun na aardbeving Marokko

Inmiddels zijn ongeveer drieduizend mensen omgekomen door de aardbeving in het Marokkaanse Atlasgebergte. Velen worden nog vermist. Studenten in Nederland zijn inzamelingsacties begonnen.

Read more articles