News

Studenten met beperking lopen nog altijd honderden euro’s mis

Veel gemeenten bieden nog steeds slechte informatie over de studietoeslag voor studenten met een beperking. Aanvragers krijgen niet altijd de financiële steun waar ze recht op hebben.

News

CBS: Buitenlandse afgestudeerden blijven hier vaker werken

Na afstuderen vindt één op de drie buitenlandse studenten een baan in Nederland. Dat is veel meer dan voorheen, meldt statistiekbureau CBS. Naar een verklaring is het gissen.

News

Oeps! CDA stemde verkeerd over bindend studieadvies

Het CDA heeft gisteren in de Tweede Kamer verkeerd gestemd over de plannen voor het bindend studieadvies. Dat onderwerp had tóch ‘controversieel’ moeten zijn, menen de christendemocraten.

News

‘Studio 200’ in Spiegel wordt professionele filmstudio

De studiofaciliteiten in de Spiegel ondergaan volgende maand een grondige renovatie, om UT’ers te kunnen laten werken in een filmstudio van haast Hilversumse allure. ‘We gaan van amateur naar professional’, zeggen kartrekkers Koen Hak en Guivret Bruins.

News

Tweede Kamer wil tóch blijven praten over bindend studieadvies

Het ‘bindend studieadvies’ is toch niet controversieel, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Gisteren is het onderwerp onverwachts weggestemd van de officiële lijst met taboes in de aanloop naar de verkiezingen.

News

Studentenvereniging L.A.N.X. verliest bestuursbeurzen

De Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam stoppen de financiële steun aan studentenvereniging L.A.N.X. Ze zijn 'diep geschokt en bedroefd' door de misstanden die vorige week aan het licht kwamen.

News

Oekraïense president spreekt met Nederlandse studenten

President Volodymyr Zelensky van Oekraïne sprak dinsdag honderden studenten van de Haagse Hogeschool, de Universiteit Leiden en andere instellingen toe via een livestream. 'Voor eenheid is het cruciaal om verder te kijken dan je eigen bubbel.'

News

Bindend studieadvies controversieel, maar Engelstalig onderwijs niet: hoe zit dat?

De Tweede Kamer gaat de plannen voor een soepeler bindend studieadvies vanmiddag ‘controversieel’ verklaren, maar een veel gevoeliger onderwerp niet: de toestroom van buitenlandse studenten. Waarom eigenlijk?

News
UT-alumnus Benjamin Groenewolt is betrokken bij de afronding van de fietssnelweg

‘Ik hoop dat UT-studenten massaal de F35 gaan gebruiken’

De afstand mag dan iets verder zijn, de route van fietssnelweg F35 is aangenamer én sneller. Met die overtuiging probeert Benjamin Groenewolt, beleidsmedewerker mobiliteit van de gemeente Enschede én UT-alumnus, studenten te verleiden tot een nieuwe fietsroute van stad naar campus en vice versa.

News

Uit je bubbel met Studium Generale

‘De puzzel is gelegd’, zegt Peter Timmerman, hoofd Studium Generale. Met onderwerpen als complotdenkers, vloeistofdynamica en de zeven vinkjes, schotelt Studium Generale haar bezoekers komend seizoen een gevarieerd programma voor. ‘Er zit voor iedereen iets tussen.’ Vandaag is de aftrap.

News
Robbert Dijkgraaf over onderwijs en wetenschap – en zijn eigen toekomst

'Moet je de keuzevrijheid van studenten kanaliseren?'

Hoe ziet het hoger onderwijs eruit in het jaar 2040? Vrijdag verscheen de langverwachte Toekomstverkenning die onderwijsminister Robbert Dijkgraaf had aangekondigd. Jammer dat hij er zelf niets meer mee kan doen, vindt hij.

News

Euros laat zich van goede kant zien in Polen

De roeiers van Euros behaalden het afgelopen weekend op de European Universities Games in Polen geen medailles, maar keerden desondanks met een tevreden gevoel huiswaarts. Ilse Akkermans (skiff): ‘We hebben onszelf na een korte trainingsperiode goed laten zien.’

Read more articles