News

Learning & Teaching Lab opent deuren: ‘IKEA-showroom voor onderwijsinnovatie’

In de Citadel vindt op 7 september de officiële opening plaats van een nieuwe ruimte voor onderwijsinnovatie, het Learning & Teaching Lab. Het initiatief van de afdelingen CELT en TELT moet docenten helpen ontmoeten, kennis delen en experimenteren. ‘Het is als een lerarenkamer, IKEA-showroom en foodhall tegelijkertijd.’

News

Start collegejaar: hoger onderwijs ziet grote uitdagingen

Internationalisering, energietransitie, de opkomst van kunstmatige intelligentie en de profilering van instellingen… Het was een confetti van grote thema’s in de toespraken bij de opening van het nieuwe studiejaar.

News

Europese starting grant voor UT-onderzoeker Bettina Schwab

Bettina Schwab heeft een ERC starting grant ter waarde van 1,5 miljoen euro ontvangen. Schwab is universitair docent in de Biomedical Signals and Systems-vakgroep binnen de EEMCS-faculteit. De Europese Onderzoeksraad ERC kende in totaal 400 beurzen van gemiddeld anderhalf miljoen euro toe.

News

Ook vertraagde studenten kunnen 400 euro voor energie krijgen

Een deel van de studenten krijgt een eenmalige tegemoetkoming van 400 euro voor de energiekosten. Het kabinet breidt die groep uit: ook vertraagde studenten komen nu in aanmerking, als ze eerder een aanvullende beurs kregen.

News

Fotoserie: OAJ keert terug in de binnenstad van Enschede

Na tien jaar OAJ op de campus keerde de officiële opening van het collegejaar maandag terug in de Enschedese binnenstad. Met een cortège over de Oude Markt, minister Dijkgraaf als gast en het Wilminktheater als schouwtoneel.

News

Trendbreuk: meer vaste contracten voor docenten en UD’s aan universiteit

Docenten aan universiteiten hebben vaker dan voorheen een vast contract. Nog altijd is meer dan de helft in tijdelijke dienst, maar in de nieuwste cijfers is wel een trendbreuk zichtbaar.

  • EN
  • NL
News
OAJ in Wilminktheater

Dijkgraaf: ‘We hebben ieder talent keihard nodig’

In het Wilminktheater werd vanmiddag in aanwezigheid van demissionair minister Robbert Dijkgraaf het nieuwe academische jaar officieel geopend. Dijkgraaf hield een speech, waarin de vraag hoe we ons beter kunnen voorbereiden op de toekomst centraal stond.

  • EN
  • NL
News

Dijkgraaf: ‘We desperately need every talent’

Monday afternoon, the new academic year was officially opened from within the Wilminktheater in the presence of minister Robbert Dijkgraaf. Dijkgraaf delivered a speech which centered around the question of how we can better prepare ourselves for the future.

News

Prijzenregen bij Opening Academisch Jaar, dit zijn de winnaars

Prijzen voor een ondernemer, een onderwijzer en zes afgestudeerden werden maandagmiddag uitgereikt tijdens de Opening Academisch Jaar. Ook met het Wilminktheater als nieuw decor voor de academische plechtigheid kon de traditionele prijzenregen niet uitblijven.

News

Dispuut van L.A.N.X. geschorst na misstanden ontgroening

Een herendispuut van de Amsterdamse studentenvereniging L.A.N.X. is geschorst na onthullingen van tijdschrift De Groene Amsterdammer over misstanden bij de ontgroening in het buitenland.

News

Jan Kimpen nieuw lid raad van toezicht

Jan Kimpen is benoemd tot lid van de raad van toezicht van de UT. Hij volgt Jeroen de Haas op, die in november 2022 vertrok. Kimpens benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

News

Verkiezingen: SP wil een hogere basisbeurs

De basisbeurs mag van de SP veel rianter. Verder wil de partij minder internationale studenten en meer zekerheid voor wetenschappers, blijkt uit het concept-verkiezingsprogramma.

News

Verkiezingen: zelfs VVD wil basisbeurs behouden

Ook de liberale VVD staat nu achter de basisbeurs. Verder wil de partij minder internationale studenten en moet het onderwijs zich sterker op de arbeidsmarkt richten, blijkt uit het concept-verkiezingsprogramma.

Read more articles