Vanwaar het thema ‘Het Hof van Heden’?
Sander: ‘Ieder jaar gaan we bij elkaar zitten om te brainstormen. De meest domme en gekke ideeën komen naar voren. Dit jaar is het lustrum en vandaar dat we een wat chiquer thema wilden. Het Hof van Heden heeft drie H’s, net als Huize Heilige Hubertus. We vonden het een mooi en klassiek thema.’
Hoe verloopt de opbouw?
Pieter: ‘De binnenplaats is altijd een redelijke bende. Twee à drie dagen voor de klusweek wordt alles opgeruimd. Met aanhangers brengen we alle rotzooi weg. Afgelopen vrijdag zijn we echt begonnen met opbouwen. Na jaren opbouwen van het feest hebben we een flink draaiboek. Daar houden we ons aan.’
Sander: ‘We maken groepjes van twee en iedereen krijgt elke ochtend een taak door de nestor toegewezen. Er moet tapijt worden gelegd, de bars worden geplaatst, lichten worden opgehangen. We hebben ook een ‘team barring sea’, verantwoordelijk voor de afwatering mocht er veel regen komen. Tijdens de klusweek proberen we er zoveel mogelijk te zijn, maar er is wel ruimte om te studeren.’
Pieter: ‘Een week voordat we beginnen zitten we met z’n allen in de UB om vast een week vooruit te werken qua studie.’
Zijn er speciale HJ(huisjongste)-taken?
Pieter: ‘Mechiel van Manen is onze HJ (huisjongste) en hij heeft niet veel andere taken dan normaal. Hij ruimt de tafel af en zet koffie. Verder doet hij gewoon leuk mee!’
Is er tijd voor ontspanning?
Sander: ‘Zeker. Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond kwamen de ‘ouwelullen’ om ons te helpen. We hebben wat gedronken, spelletjes gespeeld en zijn de stad in gegaan. De komende drie avonden komen er drie huizen helpen met klussen en versieren. Afgelopen nacht stonden er nog een paar jongens om kwart over zes in de ochtend pannenkoeken te bakken voor degenen die kwamen naborrelen. De volgende ochtend moet je wel weer om acht uur klaar staan, maar dat weet je.’
Pieter: ‘En elke dag om 11.39 uur drinken we ons eerste biertje op de brandtrap.’
Sander: ‘Afgelopen vrijdag moesten een paar huisgenoten nog naar de UT. Via de whatsapp hielden we hen op de hoogte. Precies om 11.39 uur ging er een foto over de app dat we op de brandtrap stonden met een biertje. Sindsdien drinken we elke dag exact op die tijd een biertje met z’n allen, als een soort traditie.’
Pieter: ‘Tijdens het feest hebben we allerlei verantwoordelijkheden, we kunnen niet gaan zuipen zoals de rest. Dat gebeurt rond een uurtje of vier als iedereen weg is. We houden dan een naborrel met ouwelullen en de mensen van wie wij zeggen dat ze op de naborrel kunnen blijven.’
Wat is anders dan voorgaande jaren?
Pieter: ‘Dat is nog een verrassing! Of ik een tipje van de sluier kan geven? Dat is lastig. Er komen meer verrassingen wat betreft muziekattributen. Er komt een gave techno-artiest. Een andere verrassing komt binnen te staan… maar daarvoor moet je echt op het feest komen!’
Kaartjes bestellen
Pieter: ‘Dit jaar kun je de kaartjes al online bestellen. Het loopt lekker, maar er zijn nog voldoende kaarten. Het kost online niet meer of minder, maar het scheelt enorm bij de rij. Kaartjes bestellen kan via [email protected]. In de mail moet de naam van het huis staan, aantal personen, plus namen en geboortedata. We moeten ons natuurlijk aan de 18+ regel houden. Daar hebben we gekleurde bandjes voor.’