Opinion

Blog: Zomer 2017

Na deze week wordt het qua voorstellingen erg rustig in en om de Vrijhof. Maar niet getreurd: ook buiten de Campus is er veel moois te zien!

Opinion

Blog: Oerol 2017

In 10 dagen honderden kilometers fietsen om 24 van de 35 theatervoorstellingen, 8 van de 15 expeditielocaties, zo veel mogelijk straattheateracts en her en der een concert te zien.

Opinion

Philips en Jason, deel 2: de werkelijkheid

Mijn blog Philips en Jason, deel 1: het sprookje, is natuurlijk het product van mijn fantasie bij een door Philips gepubliceerd filmpje. Mijn blog is niet bedoeld als commentaar op Jason: hij heeft groot gelijk dat hij bij Philips is langsgegaan om daar een leuke dag te hebben. Hopelijk komt Jason ooit aan de Universiteit Twente studeren.

Opinion

Blog: Philips en Jason, deel 1: het sprookje

We zijn getuige van een belangrijke dag uit het leven van Jason. Jason is 9 jaar, en heeft een goed idee heeft voor nieuwe medische technologie. Philips heeft hem uitgenodigd om zijn idee met het bedrijf te delen. En daar is Jason, op zijn fiets op weg naar het reusachtige Amsterdamse hoofdkantoor.

Opinion

Blog: Zo veel te doen

Zoveel te doen. Ik heb nog zoveel te doen...

Opinion

Opinie: De campus moet democratischer

Het hoogste bestuurlijke orgaan van het studentenactivisme op de Universiteit Twente is de Student Union (SU). De SU is naar Angelsaksisch voorbeeld ingesteld op de Universiteit Twente in 1999. De SU is de overkoepelende studentenorganisatie die dient op te komen voor de belangen van de UT-studenten en -verenigingen door onder andere gebruik te maken van de input van studenten.

  • EN
  • NL
Opinion

Column: Fact Check

I read something mindboggling the other day: ‘Technological advancements are developing at such a rate that the things that tech students learn during their freshman year will have been outdated by the time of their graduation.’ My immediate thought was, what is it that tech students learn during their first year? Do they have to memorize the latest gadget collection from Mediamarkt?

  • EN
  • NL
Opinion

Column: Factcheck

Waanzinnig wat ik laatst las. ‘De technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat de stof die een technologiestudent in het eerste jaar heeft gekregen op het moment van zijn afstuderen alweer verouderd is.’ Mijn eerste gedachte was: wat leren ze dan in het eerste jaar? De nieuwe collectie gadgets van de Mediamarkt? Is die eerstejaars leerstof echt zo bederfelijk?

Opinion

Column: Kittens!

‘Well, in about thirty years, artificial intelligence will take over, and we will be lucky if robots treat us as pets,’ a friend of mine said on the telephone. This friend really hates pets - mainly because they cannot easily be defined in a mathematical formula. However, as it had been raining for days, which often makes him gloomy in winter, I silently acknowledged his statement.

Opinion

Werkdruk: een veelkoppig monster?

Naar aanleiding van het medewerkersonderzoek praten we – college van bestuur en universiteitsraad – al meer dan anderhalf jaar over de wijze waarop dat probleem aangepakt moet worden. Het vaste wetenschappelijke personeel rapporteerde het vaakst (70 procent) hoge werkdruk te ervaren, maar ook andere specifieke groepen meldden problemen met werkstress en prestatiedruk: te denken valt aan onder meer tenure trackers, promovendi en bepaalde groepen dienstverleners.

Opinion

'Laat studenten de UT runnen'

'Universiteiten zijn de bouwstenen van onze kenniseconomie. Van oudsher zijn universiteiten plekken waar kennis geproduceerd wordt, zowel nieuwe kennis door onderzoek als kennis in de vorm van afgestudeerden. Die afgestudeerden zouden er nog beter in slagen hun kennis nuttig toe te passen, als ze daartoe tijdens hun studie worden toegerust. Bijvoorbeeld door zelf de universiteit te besturen.

Opinion

De module als geheel is het beste

Er is weer veel rumoer over de richtlijn bachelor OER. Vanuit de UR komen geluiden dat de ondeelbaarheid van de modules maar moet worden losgelaten. De redenering is dat studenten die een klein onderdeel van een module niet gehaald hebben met onnodige studievertraging opgezadeld worden en bovendien nogmaals getoetst worden op kennis waarvan ze al hebben laten zien die te beheersen.

Opinion

PvdUT verlaat Uraad-vergadering

De PvdUT heeft woensdag de Uraad-vergadering met het CvB voortijdig verlaten. Dit was geen geplande actie, maar een beslissing die in onderling overleg werd genomen, na afronding van het agendapunt over de herziening van het Onderwijs en Examen Reglement (OER).

Read more articles