Band Wulvetút: ‘Groot feest tijdens Kick-Out Festival’

| Jari Dokter

Een battlecompetitie tussen studentenbands winnen, één keer repeteren en je dan opmaken voor een optreden tijdens het Kick-Out Festival. De band Wulvetút is helemaal in de wolken. ‘We zijn totaal overdonderd.’

Door de winst van afgelopen donderdag staat Wulvetút, bestaande uit zes UT-studenten, vandaag op het podium van het Kick-Out Festival. De overwinning op vier andere bands daalt inmiddels in bij de bandleden. ‘We schreeuwden het uit. Dit zagen we niet aankomen, omdat ook een conservatorium-band meedeed. Het wordt vast ontzettend leuk. We zijn druk om iedereen uit te nodigen, want het is top als zoveel mogelijk mensen komen luisteren. We bouwen een groot feest om zo het nieuwe academisch jaar in te luiden’, zegt Hilko Jongsma, de bassist van de band.

Hoge opkomst

‘Ik liep anderhalf jaar geleden met het idee rond om een coverband van Vulfpeck te beginnen. Dat is een Amerikaanse funkband. Daarom hing ik een briefje in De Vrijhof op en de band was daarna snel compleet’, blikt Jongsma, student master NanoTechnology, terug. Sindsdien speelt de groep low volume funk, een vorm van moderne funk. De band zorgt er, naar eigen zeggen, voor dat meer mensen dit genre muziek aan hun spotify toevoegen. ‘We hebben al veel studenten aan deze muziek gekregen’, klinkt het.

Nu staat de band in de coulisse klaar voor een mooie muzikale avond. ‘We repeteren alleen dinsdagavond, maar meestal doen we dat helemaal niet. De originele band Vulfpeck doet het ook niet. Zo blijft alles lekker spontaan.’ En verrassingen in petto zijn er zeker. ‘Ik verras mijn bandleden door iets te doen wat ze nog niet weten’, roept één van de bandleden geheimzinnig op de achtergrond.

De band bespreekt welke nummers ze spelen en in welke volgorde. ‘We hopen op een grote opkomst, want we staan een vol uur op het podium. Dit is een leuke en bijzondere manier om de band Vulfpeck en onze band populairder te maken.’

De bandleden van Wulvetút

De studentenband Wulvetút is een coverband van Vulfpeck, een Amerikaanse funkband, en bestaat uit de leden: Thomas Hackett (Saxofoon/zang, phD CMOS & MEMS integration), Akkie van Deurzen (Zang, student master Robotics), Otto de Koning (Gitaar/zang, student Industrial Design Engineering), Marko Vasylenko (Keys, student Philosophy of Science, Technology and Society), Tom Postmus (Drums, student master Robotics), Hilko Jongsma (Bas, student NanoTechnology).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.