Op de cd staat uitsluitend eigen werk, ook van bands die vooral beroemd zijn geworden door hun covers. Men heeft hiertoe besloten om ten eerste een orginele cd te maken, maar ook om geen auteursrechten te hoeven betalen. De kwaliteit van de nummers doet veelal niet onder voor meer professionele acts.
De cd begint al direct stevig met een nummer van 'Fonz the Fruitcake', dat een mengeling is van hardere rock en rap. Zelf zeggen ze genspireerd te zijn door 'Rage against the machine'. Het nummer staat als een huis, stevig en dansbaar.
Heel anders is de muziek van 'Colorplay'. Mooie arrangementen worden gecombineerd met uitstekend vakmanschap en de mooie stem van zanger Menno Wiegeraad. Het nummer is rustig opgebouwd, met veel variatie, zelfs een stukje a capella. Helaas is door verkeerd mixen, de stem iets te zacht. Colorplay laat zien, dat muziek met een boodschap, ook het aanluisteren meer dan waard is.
Een andere mooie stem is die van de zangeres van 'DanscluB'. Haar stem beweegt tussen breekbaar en scheurend, zoals ook Björk, en de zangeres van Portershead hebben. Het is haar stem, die het door hun gespeelde nummer 'Yellow Button' tot op bijna professionele hoogte brengt.
Wie naar de cd luistert hoort veel gitaarmuziek in al zijn variaties, van de punk van AWP tot de standaard rock-muziek van Frogland, en de Nederlandstalige rock van 'The Blheads'. Een inventarisatie door de Campuspopvereniging onder de ongeveer 40 bij haar aangesloten campusbands, geeft aan dat de gitaar-muziek de voorkeur heeft van de meeste bands. Blazers en electronische muziek zijn duidelijk minder vertegenwoordigd. Geen house, en weinig funk.
Maar funk en soul worden wel gespeeld. Dat kan men onder andere horen bij Fat Abdul & his Funky Camels. Hun swingende, funky fusion is een aangename variatie op deze cd. Dat dit ook aanslaat bij het publiek bleek wel door de verkoop van hun eigen cd dit jaar.
Er zijn veel dingen waarin de Universiteit Twente uniek is, één daarvan is het verschijnsel 'campusband'. Ten eerste is dit Neerlands enige echte 'campus'-universiteit. Een andere reden is echter, het bestaan van de popstudio's in de Vrijhof. Daardoor krijgen beginnende bands de mogelijkheid om zeer goedkoop te oefenen. Nietalleen huur van de ruimte is mogelijk, maar ook instrumenten en apparatuur zijn te huren.
De drempel voor studenten om een band te beginnen ligt hierdoor laag, en dit heeft dan ook in de loop der jaren een groot aantal bandjes opgeleverd. Echt beroemd geworden is men er niet mee. Maar op deze cd is wel te horen, dat het kwaliteitsniveau niet minder hoog hoeft te zijn.
De cd wordt in eerste instantie uitgegeven in een oplage van 600 stuks. Hij kost f16,- en is verkrijgbaar bij de U-take, Casper Supermarkt en Discotheek Drienerlo. Verder ook verkrijgbaar tijdens het campuspopfestival, dat plaats zal vinden op zondag 20 augustus in de Vrijhof. Het festival begint om 18.00 en gaat door tot ongeveer 0.30. De toegang is gratis.