CTW-student stevigste drinker

| Redactie

Een ruime meerderheid (62 procent) van de studenten vindt het een goede zaak dat onderwijsinstellingen het aanbod van zoete frisdranken en vette happen binnen hun muren verminderen, zo blijkt uit het Newcom-onderzoek. Maar met de stelling `Het studentenrestaurant in de Bastille moet stoppen met de verkoop van kroketten, friet en ander maaltijdcomponenten met een hoge concentratie vet' reageert slechts 8 procent positief. Wel mogen van 52 procent de frisdrank- en snoepautomaten een gezonder assortiment krijgen. Overigens vindt 43 procent van de studenten dat een universiteit zich best met de lichamelijke conditie van haar studenten mag bemoeien.

In hun vrije tijd doet 79 procent van de studenten aan sport, een percentage dat bij UT-medewerkers nagenoeg even hoog is (zie elders in deze krant). Wel steken studenten per week iets meer tijd in het sporten: gemiddeld vier uren, tegen 3,3 bij de medewerkers. De minste studenten die in hun vrije tijd aan sport doen zijn te vinden bij de faculteit TNW: 67 procent. Bij de andere faculteiten ligt het percentage beduidend hoger: 76 bij EWI en rond de 85 bij BBT, CTW en GW. Net als bij de medewerkers sporten de vrouwen ook onder de studenten meer dan de mannen: 83 tegen 77 procent.

Het alcoholgebruik van de UT-student ligt ruim onder het landelijke studentengemiddelde. Per week slaan UT'ers gemiddeld 11,5 glazen alcohol achterover, terwijl dat landelijk 16 glazen is. Zelfs de stevigste UT-drinkers, de CTW-studenten, halen het landelijke gemiddelde niet: zij blijven steken op een moyenne van 15,4 glazen per week. Gedragswetenschappers zijn het meest bescheiden in hun alcoholconsumptie: zij laten het bij 8,4 glazen per week.

Negen procent van de UT-studenten drinkt nooit alcohol. Vijf procent weet niet hoeveel ze drinken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.