Recept: rösti-rondjes

| Redactie

Zoals vorige week beloofd, een recept met aardappelen om het wintersport gevoel nog even vast te houden of gewoon omdat het lekker is: rösti rondjes. Je kunt ze uiteraard kant en klaar kopen, maar het is niet moeilijk om dit lekkernij zelf te maken en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig. Wellicht staat alles zelfs in het keukenkastje/koelkast.

Benodigdheden

voor 4 personen
- 500 gram aardappelen (vast kokend of iets kruimig, wat je lekker vindt)

-1 ei

-1 ui zeer fijn gesnipperd

-1 teentje knoflook zeer klein gesneden

-bieslook of peterselie (vers of gedroogd)

- vloeibare bakboter

-1 el olijfolie

-peper, zout

-rasp, koekepan, spatel, keukenpapier

Bereidingswijze

Rasp de aardappel (op de stand die je ook voor bietjes etc zou gebruiken) en laat eventueel het vocht iets uitlekken in een vergiet. Meng de aardappelrasp met de ui, de knoflook, bieslook/peterselie en een ei. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een beetje boter met wat olijfolie in de koekepan. Bak kleine hoopjes van het mengsel (zo groot als jij de rösti rondjes wilt hebben) in batches gaar. Ze moeten ongeveer 3 minuten per kant bakken. Laat de bruingebakken rondjes uitlekken op keukenpapier.

Variatie en inspiratie
- Voeg eens uitgebakken spekjes toe aan het mengsel.

-Je kunt ook het gehele mengsel in de pan bakken tot 1 grote röstikoek. De bereidingstijd is dan wel langer.

-Je kunt ook rösti maken van zoete aardappel. Kijk eens op internet voor leuke recepten.

-Voeg een beetje (zwitserse) geraspte kaas toe aan het rösti mengsel.

Rayke Derksen

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.