Plattegronden UT-gebouwen in Google Maps

| Paul de Kuyper

Voor het eerst college in de Horst en geen idee waar je moet zijn? Google Maps biedt uitkomst. ‘Indoor Maps’ is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. Behalve van stadions, musea, stations en winkelcentra heeft Google Maps ook plattegronden van de UT-gebouwen.

Indoor Maps was al beschikbaar in zeventien andere landen. Vandaag maakte Google bekend dat Nederland het achttiende land is waar de dienst wordt aangeboden.

De UT is de eerste universiteit met plattegronden op Indoor Maps. Student industrieel ontwerpen Annemarie Tibbe heeft de plattegronden van campusgebouwen geschikt gemaakt voor Google Maps. Als je inzoomt op een gebouw zie je kamernummers en soms extra informatie. Zo vind je in Cubicus de kamers van studieverenigingen Communiqué en Dimensie en staat in de Horst aangegeven waar kluisjes staan.

Behalve van de UT heeft Google Indoor Maps ook plattegronden van grote stations, winkelcentra en sommige stadions en musea. Op de kaart van station Utrecht en Hoog Catharijne kun je bijvoorbeeld precies zien waar welke winkel zit.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.