Stages in meer dan 120 landen

| Larissa Nijholt

AIESEC-Twente faciliteert in meer dan 120 landen stages en vrijwilligerswerk voor studenten van de UT. Ook dit jaar is de organisatie op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de twee zomerprojecten, het ambassadeursprogramma en het NOUR-project. Wat houden ze in?

Het ambassadeursprogramma is bedoeld voor eerste- of tweedejaars Nederlandse studenten. Na de selectie begint een intensieve voorbereiding van twee maanden. Vervolgens gaan twintig zogeheten ambassadeurs in de zomervakantie per tweetal voor zes tot acht weken naar een ver land, met een geheel gesponsord vliegticket. Ze verblijven bij lokale AIESEC-studenten die hun gasten wegwijs maken. Tijdens het verblijf geven de studenten presentaties, gaan ze bij bedrijven op bezoek en zetten ze bijvoorbeeld een campagne op die betrekking heeft op een maatschappelijk probleem in het desbetreffende land.

Naast eerste- en tweedejaarsstudenten kunnen ook derdejaars of masterstudenten deelnemen aan een zomerproject, namelijk het NOUR-project. Veerle Boon, bestuurslid AIESEC Twente, vertelt: ‘Dit project is speciaal bedoeld om de Arabische cultuur te leren kennen en de kloof tussen deze wereld en de onze te verkleinen. Het project is mogelijk in verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.’ Boon vertelt dat ze dit jaar ongeveer dertig gemotiveerde studenten tijdens de zomermaanden plaatsen in Marokko, Tunesië, Egypte, Jordanië en Oman. Voor de reis volgen de reizigers een speciale training en bij terugkomst geven zij presentaties op middelbare scholen en zal er een ‘Arabische Experience Day’ plaatsvinden.

Voor beide projecten sluit de inschrijving op 26 januari. Wil je eerst meer informatie? Morgen, dinsdag 14 januari, is er een informatiesessie over deze zomerprojecten om 12.30 uur in de Bastille, kamer 319.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.