Die examencommissies moeten onder meer hun oordeel geven over ingediende bezwaren tegen bindende studieadviezen (bsa’s).
De LSVb stelt dat er - zonder enige aandacht vanuit de bond - zo’n veertig studenten klaagden over het bsa, met name omdat zij tijdens de vakantie geen gehoor vinden op hun onderwijsinstelling. Enkele andere klachten gingen over het ontbreken van scriptie- en studiebegeleiding.
Nieuwe studie?
‘We horen bijvoorbeeld dat een student pas op 25 augustus contact kan hebben met de commissie die bepaalt of hij op 1 september door mag met zijn studie,’ vertelt Tom Hoven, voorzitter van de LSVb. ‘Dat is voor zo iemand een groot probleem, die niet weet of hij moet uitkijken naar bijvoorbeeld een nieuwe studie.’
Vandaag riep de LSVb studenten op om zich met klachten over met name bsa’s te melden via de klachtenbox van de LSVb. Op basis van die klachten wil de LSVb een rapport schrijven, waarin de klachten per onderwijsinstelling worden gebundeld.
LSVb-voorzitter Hoven: ‘We zien vooralsnog dat het iets vaker gaat om hogescholen dan om universiteiten, verder kan ik er nog niet echt iets over zeggen.’ Of er al klachten over de UT zijn binnengekomen, wil hij eveneens nog niet delen.
Sinds de oproep om klachten over het bsa via het meldpunt naar de LSVb te sturen, lieten nog eens 28 studenten zich horen. Daarmee staat de teller nu op bijna zeventig.