De onderzoeksvoorstellen vallen binnen het financieringsprogramma ‘Perspectief voor de topsectoren’, bedoeld om wetenschappers en private partijen met elkaar te verbinden.
Zelfrijdende auto’s
De UT is binnen het programma ‘Innovative Magnetic Density Separation for the optimal use of resources and energy’ projectleider van twee projecten. Dit programma heeft als doel hightech materialen uit afval te recyclen, in plaats van ze opnieuw te maken. Voor de twee projecten binnen dit programma krijgt de UT een subsidie van zo’n 370 duizend en 290 duizend euro.
Binnen het i-CAVE programma (Integrated Cooperative Automated Vehicles) is het de bedoeling dat auto’s ontwikkeld worden die zowel autonoom als coöperatief kunnen rijden. Dat moet de overstap naar een zelfrijdende auto gemakkelijker maken. De UT leidt hierin een project, waarvoor ze 400 duizend euro krijgen.
Vloeibaar aardgas
Het NeuroCIMT programma richt zich op een nauwkeurigere diagnose en betere behandeling van neurologische aandoeningen als MS en herseninfarcten en sensorische aandoeningen als chronische pijn en gehoorbeperking. De UT is projectleider van drie projecten en krijgt hiervoor een totaalbedrag van zo’n 1 miljoen euro aan subsidie.
Het vierde programma waarin de UT betrokken is, is SLING, bedoeld om de overstap naar vloeibaar aardgas (LNG) van de transportsector te onderzoeken. Dat zou de CO2-uitstoot tot zo’n 20 procent kunnen verlagen. Hierin leidt de UT een project, goed voor een subsidie van 600 duizend euro.