UT-student Joep Wennemars tekent bij Jumbo-Visma

| Stan Waning

UT-student Joep Wennemars (19) schaatst de komende twee seizoenen voor de Nederlandse topploeg Jumbo-Visma. De student International Business Administration komt over van TalentNED.

Foto (v.l.n.r.): Joep Wennemars afgelopen september, met huisgenoten Chris van Dijk en Mats Siemons.

Wennemars is de regerend wereldkampioen junioren op de 500, 1.000 meter en het allroundklassement. Hij stond in de belangstelling van meerdere teams, maar heeft gekozen voor het team van trainer Jac Orie. De zoon van voormalig topschaatser Erben Wennemars imponeerde de voorbije jaren vooral op de 1.000 en 1.500 meter, maar hij wil zich ontwikkelen als allrounder.

‘De combinatie studie en topsport is soms best zwaar’, zei Wennemars in september in een interview met U-Today. ‘Het vergt discipline, en soms is het passen en meten, maar het loont. Vorig jaar haalde ik al mijn punten. We hoefden niet of nauwelijks naar de UT vanwege corona. Voor de planning van onze training was dat best handig, maar je mist natuurlijk wel het sociale aspect.’ Van een echt studentenleven is overigens geen sprake, stelt Wennemars. ‘Daar heb ik ook vrede mee. Wij halen ons plezier uit de sport.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.