Bertyl Lankhaar nieuwe directeur Kennispark

| Redactie

Bertyl Lankhaar is benoemd tot directeur van de gebiedsorganisatie Kennispark Twente. Het afgelopen half jaar vervulde ze die functie op interim-basis.

Lankhaar, jarenlang woordvoerder van het college van bestuur van de UT, nam afgelopen december het stokje over van Marike Bezema als waarnemend directeur van de gebiedsorganisatie. Bezema vertrok na een kortstondig dienstverband. Lankhaar, die haar interim-functie combineerde met die van communicatieadviseur aan de UT, moest ‘de continuïteit bij Kennispark waarborgen’.

De raad van toezicht van de gebiedsorganisatie benoemde haar formeel per 12 juni als directeur. Volgens Arjan Kampman, raad van toezicht-voorzitter en wethouder, heeft Lankhaar ‘het afgelopen half jaar gezorgd voor rust en structuur binnen de gebiedsorganisatie’. ‘De raad van toezicht en anderen om ons heen zijn positief over haar verbindende werkwijze.’

Het is de bedoeling dat de UT en Kennispark op termijn samensmelten tot één ‘innovatiedistrict’. Daar speelt de gebiedsorganisatie Kennispark Twente een rol in.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.